Parc modern cu băncuţe şi sistem de irigare pentru gazon, chiar în faţa Căminului Cultural Belobreşca

După ce reabilitarea, cu ajutorul a peste 370.000 euro, prin PNDR, a obiectivelor culturale din comuna Pojejena a cunoscut materializarea, administrația publică locală a găsit resursele necesare pentru a pune în valoare și parcul central din localitatea Belobreșca, totul pentru ca cetăţenii să se poată bucura de o zonă modernă de petrecere a timpului liber, dar și pentru organizarea evenimentelor cultural-artistice.

„Ne bucurăm că, după problemele întâmpinate în privința constructorilor, lucrările de modernizare în cazul instituțiilor culturale din Șușca și Belobreșca au fost finalizate. În momentul de față lucrăm la reabilitarea și modernizarea parcului central din Belobreșca, asta pentru a completa întreg ansamblul. Nu putea exista un cămin cultural modern lângă un parc aflat în paragină. Suma prevăzută pentru această investiție este asigurată din bugetul local, mai exact undeva la aproximativ 200.000 de lei. Deși lucrările în acest caz au fost demarate în urmă cu o lună, sperăm ca, până la sfârșitul anului, parcul să fie finalizat măcar în proporție de 90%.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Mira Radovancovici, edilul-șef al comunei Pojejena.

Referitor la elementele de noutate ale obiectivului în curs de modernizare, liderul comunității din Clisura Dunării a mai precizat:

„Am montat dale pe toată suprafața parcului și am reușit împrejmuirea atât a acestuia, cât și a căminului cultural. Evident, nu vor lipsi rigolele pentru scurgerea apelor pluviale. Intenționăm să montăm băncuțe, o instalație modernă de iluminat, precum și un sistem de irigare pentru gazon. Sperăm ca această investiție să vină în sprijinul cetățenilor, să reprezinte un loc de întâlnire pentru tinerii din comunitate, în special în perioada vacanțelor”.