Parc de aventură, aqualand, pistă de karting, punct de observare sub formă de cetate. Toate – în Băile Herculane!

După proverbul românesc care spune că e bine să-ți faci iarna car și vara sanie, administrația locală din Băile Herculane țintește deja către sezonul turistic de anul viitor.

Deși se apropie zăpada și frigul, se aduce din nou în discuție amenajarea unui aquaparc în zona Platou. „Avem nevoie doar de actualizarea avizelor pentru că ne bazăm pe studiul de fezabilitate existent în zona Platoului pentru care, de altfel, există Plan Urbanistic Zonal. Așa că vom depune proiect pentru a obține bani atunci când vor fi deschise liniile de finanțare. Mai intenționăm să facem un parc de aventură pentru care am identificat deja terenul. Gândim și un turn de observare de tip cetate, în zona de relee cu o poziționare bună, se poate observa de la intrarea dinspre gară, dar și din oraș, motiv pentru care vom face un drum special de acces”, spune primarul orașului, Cristian Miclău.

Dacă e să vorbim despre intenții viitoare pentru o nouă zonă de agrement în Băile Herculane, situată în apropierea fostului hotel UGSR, atunci trebuie să menționăm bazinul didactic pentru care documentația a fost depusă la CNI și aprobată în comisia tehnică. Edilul orașului Băile Herculane spune că, în funcție de prevederile ghidului de finanțare al Programului Operațional 2021-2027, „Îmbunătățirea infrastructurii de turism” se va putea vorbi despre viitoare amenajări de trasee turistice din intravilan, dar și despre organizarea unei piste de karting cu parcare subterană la parcarea mare în zona UGSR.

Toate acestea au fost aduse în discuție în ședința factorilor responsabili din Primărie și firma de consultanță pentru proiecte europene care oferă îndrumare și consiliere pe liniile de finanțare. Pe partea de monumente istorice sunt mai multe obiective, printre care grajdurile imperiale, muzeul, posibil ca destinație pentru vizitare. Ar mai fi școala de pe strada Nicolae Stoica de Hațeg, monument de categoria B, dar încă nu se știe ce destinație va primi. Toate acestea vor fi înaintate spre finanțare pe programul POR 2021-2027 „Conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, istoric și natural”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/