Paradox în Primăria Bocșa! Foștii aleși își păstrează atribuțiile?!

Fostul viceprimar Constantin Borozan furnizează şi acum informaţii de interes public la Primăria Bocşa! Cel puţin aşa rezultă de pe site-ul oficial al instituţiei (www.orasulbocsa.ro), semn că de luni bune informaţiile de pe acest portal web nu au mai fost actualizate.

Lăsând deoparte noile alegeri, la care fostul viceprimar Constantin Borozan nu a mai fost ales, nici mandatul trecut acesta nu şi l-a încheiat, fiind schimbat din funcţia de viceprimar cu votul a 2/3 din aleşii de atunci din Consiliul Local Bocşa. Cu toate acestea, el figurează şi azi printre persoanele care furnizează informaţiile de interes public, semn clar de dispreţ pentru orice minimă transparenţă. Potrivit legii, primarul este cel care desemnează persoanele responsabile cu furnizarea informaţiilor de interes public, dar se pare că edilul-șef din Bocşa este mai preocupat de actualizarea paginii personale de Facebook decât de site-ul oficial al oraşului şi, evident, de litera legii. Asta deşi există două legi foarte importante, 544/2001 şi 53/2003, care reglementează atât modul în care trebuie să arate paginile de internet ale instituţiilor publice, dar şi un memorandum al Guvernului de care, se pare, la Bocşa nici nu s-a auzit.

Dar poate că, după noile schimbări aduse de alegerile locale, primarul nu se poate decide asupra persoanelor care să fie alese pentru a comunica informaţiile de interes public la Primăria Bocşa, aşa că-i dăm noi o sugestie: Falcao ar fi cel mai nimerit, pe numele său real consilierul local Gabriel Mititescu…

leader board 728 x 90 px

Mititescu