Administrația locală din Anina doarme! Ba nu, Popovici habar nu are!

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, prim-vicepreședinte PMP, acuză autoritățile locale din Anina de lipsă de implicare în cazul bătrânilor bolnavi de Alzheimer de la Centrul pentru Persoane Vârstnice. În replică, primarul Românu susține că Popovici habar nu are ce vorbește!

La mijlocul acestei săptămâni, PMP Caraș-Severin a susținut o conferință de presă, prima după fuziunea dintre UNPR și PMP. Prim-vicepreședintele Ionuț Popovici a abordat o serie de probleme pe care PMP-ul și le-a asumat în campania electorală de la alegerile locale din acest început de vară. Una dintre ele este și Centrul pentru Persoane Vârstnice din Anina, unde se află 50 de persoane, unele suferind de Alzheimer. Vicele forului județean a acuzat autoritățile locale de lipsă de implicare în soluționarea problemelor cu care se confruntă centrul. „Sunt 50 de bătrâni bolnavi de Alzheimer la Anina, unde administrația locală doarme”, a criticat Ionuț Popovici.

În replică, primarul orașului Anina îl contrazice pe prim-vicepreședintele PMP și spune că Ionuț Popovici nici măcar nu știe câți bolnavi de Alzheimer sunt în centru. „Nu sunt 50 bolnavi de Alzheimer, sunt între 15-18, restul până la 50 suferind de cu totul alte boli”, a declarat pentru Express de Banat edilul șef al Aninei, Gheorge Românu. În ceea ce privește afirmația conform căreia autoritățile aninene dorm, edilul spune că vicepreședintele forului județean a uitat că săptămâna trecută consilierul local PMP din CL Anina împreună cu directorul centrului de bătrâni s-au întâlnit și au discutat problemele care sunt la nivelul centrului. Primarul mai afirmă că autoritățile locale din Anina nu pot suporta toate cheltuielile centrului, întrucât în centru aproape jumătate din bolnavi sunt proveniți de pe toată raza județului și ar fi normal ca și autoritatea județeană să se implice în acoperirea costurilor pentru bătrânii bolnavi. „Acest centru nu este numai al orașului Anina, el a fost înființat pe un program național și responsabilitățile revin ambelor autorități, cea locală și cea județeană. Noi am asigurat până în prezent toate cheltuielile ce privesc administrarea locației și aici mă refer la plata utilităților, dar și hrana celor 50 de bătrâni din centru, chiar dacă nu ne-am angajat printr-un act oficial pentru asemenea cheltuieli. Suntem în luna a VIII-a și nu am primit niciun ajutor din partea niciunei autorități, fie județeană, fie centrală”, a conchis edilul șef al Aninei, Gheorghe Românu.