Panouri fotovoltaice pentru cătunele izolate ale Cornerevei

panouri solare

În peste 60 de gospodării din Cornereva se vor monta panouri fotovoltaice, printr-un proiect finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu. Mai precis, este vorba despre gospodăriile aflate în opt din cele 40 de sate ale comunei Cornereva.

Cei 180 de locuitori din cătunele Poiana Lungă, Dobraia, Prisăcina, Cracul Teiului, Cracul Mare, Ineleț, Scărișoara și Țațu primesc o șansă la civilizație, după ce o viață întreagă au învățat să se descurce doar la lumina lămpașului.

De acest proiect beneficiază 63 de gospodării, care la ora actuală sunt locuite, aceasta fiind și condiția finanțatorului, a Administrației Fondului pentru Mediu, căci, altfel, case sunt mult mai multe în aceste sate. S-a amânat puțin demararea proiectului, pentru că în urma licitației a existat și o contestație, dar care a fost soluționată între timp. Am dat ordinul de începere, iar acum așteptăm să vină firma care a câștigat licitația cu echipamentele pentru a le monta. Ca și timp, nu aș putea să estimez cât le va lua să monteze echipamentele, având în vedere că accesul către satele izolate nu se face tocmai ușor. Va fi o problemă, dar îi vom ajuta și noi cu transportul echipamentelor. Sper ca o parte din ele să fie montate chiar din toamna aceasta.”, ne-a declarat primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu.

leader board 728 x 90 px

Valoarea proiectului derulat de Primăria Cornereva este de 1,5 milioane de lei.