Primăria Timișoara va demara licitații pentru achiziționarea de echipamente sportive necesare copiilor care studiază în școlile din oraș. Intenția este ca din următorul an școlar toate unitățile de învățământ să fie dotate cu mingi, saltele, panouri de baschet și porți de fotbal sau de handbal pentru ca orele de educație fizică și sport să se desfășoare în condiții decente.
Toți profesorii de educație fizică și sport au transmis Primăriei Timișoara, prin Inspectoratul Școlar Județean, necesarul de dotări pentru sălile de sport și curțile unităților de învățământ în care copiii fac mișcare. Suma maximă necesară pentru achiziționarea materialelor didactice depășește 1 milion de lei. Parte din această sumă va fi alocată anul acesta din bugetul local.
„Ne apucăm să facem mișcare pe la 30-40 de ani, fără a conștientiza că trecem prin orele de școală și găsim întotdeauna metode să fugim de ele și părinții să își scutească copiii de la orele de educație fizică. Sunt și probleme legate de logistică, tot ce înseamnă materialele didactice pentru orele de sport. Am făcut o solicitare, prin inspectoratul școlar, către toți profesorii de educație fizică de la școlile din Timișoara pentru a ne da fiecare o situație a nevoilor și a problemelor cu care se confruntă. Am făcut o statistică la toate liceele, școlile primare și gimnaziale din oraș și am primit de la fiecare câte mingi de baschet au nevoie, de fotbal, de oină, fileu pentru ping-pong, plase pentru porți de handbal, fotbal, panouri de baschet, băncuțe, saltele, trambuline, absolut tot ceea ce înseamnă materialul didactic. Am făcut o situație și mi-a ieșit un calcul undeva la 1.250.000 – 1.300.000 de lei care ar fi necesari pentru a dota tot ce înseamnă aceste materiale la școlile din Timișoara. (…) Am primit undeva la 700.000.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.
Intenția este ca licitațiile să fie demarate astfel încât noile echipamente să ajungă în unitățile de învățământ în următorul an școlar.
„Acum, eu voi demara licitațiile pentru a putea achiziționa echipamentele ca la început de an școlar aceste unități să fie mult mai bine dotate din acest punct de vedere. Prima licitație și cea mai greoaie e legată de panourile de baschet. Avem un necesar, spre exemplu, de 116 panouri de baschet la toate școlile din Timișoara și banii ar ajunge de o mare parte dintre ele, doar că e o procedură pe care trebuie să o urmăm. O vom urma, le vom lua, dacă nu ne ajung banii, o să mai solicit bani la rectificare.”, a mai spus Tabără.
Pentru anul viitor, viceprimarul spune că are în intenție o dotare similară și pentru laboratoarele de fizică, chimie, biologie și anatomie din școli.
„Pentru mine era o plăcere să merg în laboratorul de chimie, de biologie, de anatomie unde puteai să faci experimente și să înveți practic ce vedeai în teorie. În momentul de față nu mai există aceste dotări la foarte multe școli. Am abandonat în acest an proiectul pentru că, discutând cu cei de la inspectorat școlar, mi-au spus că din cauza pandemiei au fost nevoiți să transforme laboratoarele în săli de clasă, prin urmare nu avea sens să facem acum această dotare. Nu vreau să risipim banii, dar vreau și să ajutăm. Tot ceea ce cumpărăm sunt chestiuni care vor rămâne pentru zeci de ani în școli pentru că în momentul de față sunt cu dotările de când eram noi mici. Cred că ultimele dotări s-au făcut în 2008, dar la un nivel destul de mic.”, a concluzionat viceprimarul.
Deputatul USR de Timiș, Cătălin Drulă, a ironizat în plenul Parlamentului, unde Guvernul Ciolacu 2 a pimit votul de învestitură. „Dumneavoastră într-o postare și într-un rar moment de sinceritate...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281