FOTO. Primăria Timișoara testează un nou mod de cosire. Unul eficient

cosire 3

În plin scandal legat de vegetația care a inundat spațiile verzi și parcurile din Timișoara, un consilier al primarului Dominic Fritz dezvăluie faptul că primăria testează un mod de cosire „eficient care izolează insule de vegetație”. Rudolf Graf argumentează prin faptul că tăierea totală a suprafețelor verzi ar dăuna biodiversității. 

„Cosirea totală a suprafețelor verzi distruge microhabitatul și dăunează biodiversității. Și ne împiedică să asigurăm în timp rezonabil practicabilitatea pistelor și aleilor pe malurile canalului. Ca urmare, am testat un mod de cosire eficient care izolează insule de vegetație, eliberează o banda de 1-1,5 m pe toată lungimea canalului în termen de două trei zile maxim și ne permite ulterior etapizarea cosirii restului de suprafață.”, a scris Rudolf Graf pe Facebook.

Consilierul primarului mai spune și că printr-o „însămânțare de flori de câmp rezistente la temperaturi mari și secetă putem genera pășuni mixte cu valoare ecologică reală și cu o frumusețe naturală, fără cosmetizări artificiale.”

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Autoritățile locale îi încurajează pe timișoreni să transmită sesizări pe aplicația Primăriei Timișoara, în cazul în care observă în traseul lor spații verzi neîntreținute. În această perioadă, potrivit acestora, cele trei firme plătite să curețe parcurile intervin cu aproximativ 100 de lucrători.

Foto: Facebook/Rudolf Graf

publicitate si promovare online banner maxagro