Primăria Timișoara, somată de Prefectură să dea jos steagurile altor țări din fața instituției. Fritz se opune

dominic fritz steaguri
explo 1000x200

Prefectura Timiș a somat Primăria Timișoara să dea jos steagurile țărilor din care fac parte orașele înfrățite, însă Dominic Fritz susține că nu va face acest lucru. Mai mult, edilul-șef le solicită parlamentarilor de Timiș să ia demersurile necesare pentru a modifica legea care reglementează arborarea drapelului României, pe motiv că este veche.

Dominic Fritz susține că, în urmă cu câteva zile, Prefectura Timiș a trimis o adresă către Primăria Timișoara, prin care se solicită înlăturarea steagurilor amplasate în fața instituției încă din anul 2014, pe motiv că nu au nicio bază legală pentru a fi puse.

Ce nu a deranjat pe nimeni timp de 8 ani, acum dintr-o dată e o problemă. Sunt steagurile țărilor din care fac parte orașele înfrățite cu Timișoara. Și care sunt arborate alături de steagul României, de drapelul Uniunii Europene și de sigla Timișoarei. Legea care reglementează arborarea drapelului României este din anul 1994. Ea aparține unui alt context istoric, plin de frământări și temeri. E acolo un articol care, dacă e interpretat la extrem, poate fi citit ca și cum avem voie să punem steagul unui alt stat doar dacă este o delegație oficială din statul respectiv în vizită”, a afirmat primarul Timișoarei.

În aceste condiții, edilul-șef anunță că nu va înlătura niciun steag din fața Primăriei Timișoara, pe care le consideră un simbol al apartenenței la marea familie europeană.

Am un respect extraordinar pentru steagul României. Trăiesc o mare emoție și mă simt onorat ori de câte ori port eșarfa tricoloră. Cred că cea mai mare realizare a României contemporane este alegerea destinului european. Pentru mine este o onoare că drapelul României poate fi arborat alături de cel al Uniunii Europene, cu aceeași importanță și valoare ca steagurile celorlalte state membre. Îmi asum această decizie: steagurile statelor cu care Timișoara are relații de colaborare vor continua să fluture în fața Primăriei Timișoara. Ca simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană. Și ca dovadă a spiritului multietnic și tolerant al orașului în care trăim”, a declarat Dominic Fritz.

În final, primarul Timișoarei a adăugat că le solicită parlamentarilor de Timiș să propună modificarea legii care reglementează arborarea drapelului României, pe motiv că este veche, iar textul să fie adaptat „conform realităților zilelor noastre”.

banner 970 x 250