Peste 85% din populația unei comune timișene, autorecenzată. Platforma rămâne deschisă până în 27 mai

timisoara
explo 1000x200

Aproape jumătate din populația estimată a județului Timiș s-a autorecenzat până luni. Localitatea din județ cu cel mai mare procent de persoane care au completat chestionarul este Dumbrava. Platforma de autorecenzare rămâne deschisă până în 27 mai. 

Potrivit Direcției de Statistică Timiș, până luni s-a autorecenzat 47,74% din populația județului estimată la 1 decembrie 2021. În Timișoara au fost completate, de la debutul recensământului, aproape 152.000 de chestionare, ceea ce înseamnă un procent de autorecenzare de 50,49%. La Dumbrava s-a autorecenzat 85,56% din populația estimată; la polul opus se află Ghizela cu un procent de 11,10%.  Județul Timiș se află pe locul 6 la nivel național în privința chestionarelor completate de oameni.

„Este un procent bun având în vedere că discutăm de populația estimată. Față de populația estimată, un procent de aproape 48%, în măsura în care mai avem aproape 12 zile de autorecenzare, cred că e un procent bun care asigură că în a doua perioadă de recenzare lucrurile vor merge liniar și vom reuși să finalizăm recensământul în timpul util. Cred, de asemenea, că e important ca fiecare cetățean care locuiește în județul Timiș, într-o localitate din județ, să fie recenzat. Și lucrul acesta îl putem face atât acum în perioada autorecenzării, cât și în perioada de recenzare din casă în casă.”, a declarat Sorin Belea, directorul Direcției de Statistică Timiș. 

Autorecenzarea continuă până pe 27 mai, apoi începe a doua perioadă a recensământului. Vizita recenzorilor în teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. La această dată, singurele localități în care nu s-au ocupat toate locurile disponibile pentru recenzori sunt Timișoara și Sânnicolau Mare.

banner 970 x 250