Panică la Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș. Din fericire incendiul a fost doar o simulare

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Elevii de la liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș au aflat pe pielea lor ce înseamnă o situație de criză provocată de izbucnirea unui incendiu. Scenariul a fost pe cât de simplu în teorie, pe atât de complicat dacă situația ar fi reală.

Directorul liceului, prof. Florin Bogdea ne-a precizat că i-a revenit sarcina să sune la 112 și să anunțe incendiul izbucnit la etajul al treilea al unității de învățământ:

Au intervenit de urgență pompierii militari de la Detașamentul Caransebeș, o Ambulanță SMURD și lucrători ai Poliției Caransebeș, care au efectuat exercițiul de stingere a incendiului sub privirile curioase ale copiilor. Este un lucru bun pentru că așa îi facem mai conștienți pe elevi despre pericolul izbucnirii unui incendiu, dar și cum pot să-și păstreze calmul într-o astfel de situație pentru a putea alarma salvatorii și chiar să se salveze pe ei”, ne-a declarat directorul unității școlare.

promovare banner maxagro

Exercițiul a presupus și înregistrarea a trei victime în urma incendiului, una cu atac de panică, o a doua intoxicată cu fum și o a treia victimă, din cadrul liceului care a fost prinsă în incendiu, care a fost coborâtă pe scară de la etajul 3 al clădirii.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/