Pacienta cu coronavirus, transportată la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara! Persoanele cu care a intrat în contact, izolate la domiciliu!

Femeia de 38 de ani se afla în izolare la domiciliu când a aflat că rezultatul probelor analizate de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt pozitive. Ea a fost transportată la unitatea sanitară într-o izoletă cu presiune negativă și nu va fi transferată la Institutul „Matei Balș”.

Pacienta a fost preluată de un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” în jurul orei 17.30. Ajunsă la spitalul de infecțioase de la Pădurea Verde, a fost plasată în unul din cele 15 saloane pregătite pentru astfel de situații. Managerul unității sanitare a declarat, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, că pacienta a rămas în izolare la domiciliu de când au fost prelevate probele și până acum.

„A venit la camera de gardă a spitalului. S-a prezentat cu mașina personală, ea conducând singură. Este o persoană de 38 de ani care a prezentat tuse iritativă, iar la noi au fost recoltate atât testul de gripă, care a ieșit negativ, cât și testul pentru coronavirus. Dânsa locuiește singură și venind cu mașina personală a fost îndrumată din nou să meargă înapoi pentru izolare la domiciliu, urmând să aștepte acasă rezultatul testării. Când am avut rezultatul pozitiv, am luat legătura cu pacienta și a fost transportată la spital. Este izolată într-un salon cu baie proprie și toate cele necesare”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

De asemenea, medicii spun că în weekend și-a vizitat părinții care locuiesc în Lugoj și alți trei prieteni – două femei și un bărbat. Persoanele cu care ar fi intrat în contact au fost anunțate urmând să fie, la rândul lor, testate și izolate la domiciliu. „Femeia este izolată în spital pe secția de coronavirus. I se va administra medicație conform protocoalelor Organizației Mondiale a Sănătății. Înainte de a părăsi spitalul i se vor efectua două probe de coronavirus și va fi externată doar dacă acestea vor fi negative”, a transmis Dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș”.