Autostrada Timişoara-Moraviţa nu mai este o iluzie. A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

Contractul pentru studiul de fezabilitate pentru autostrada Timişoara- Moraviţa a fost semnat, anunţă Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Dobra spune că ,,filmul”autostrăzii nu mai ţine de domeniul SF şi că va deveni realitate.

Şoseaua de mare viteză va avea 60 km şi nenumărate beneficii pentru zona de Vest. Preşedintele CJT sublinează rolul important al autostrăzii în dezvoltarea Euroregiunii DKMT.

,,CNAIR a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate în valoare de peste 9 milioane de lei, care trebuie să fie gata în următoarele 16 luni. Licitația a fost câștigată de asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, iar 15 procente reprezintă contribuția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, transmite Călin Dobra, preşedintele CJT.

Dobra adaugă că el a fost cel care a reuşit să deblocheze proiectul, că discuţiile  ajunseseră în urmă cu câţiva ani într-un punct mort, iar proiectul a fost aruncat într-un sertar de unii guvernanţi.