Întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgență, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus din Timișoara! Ancheta epidemiologică, efectuată de DSP!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

A fost instaurată celula de criză la Timișoara odată cu confirmarea primului caz de coronavirus. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea prefectului de Timiș, Liliana Oneț. Direcția de Sănătate Publică face și o anchetă epidemiologică în cazul femeii de 38 de ani care nu a fost plasată inițial în carantină.

Au fost chemați la întâlnire șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și reprezentanți din partea spitalelor, Poliției și Jandarmeriei. De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică a oferit informații legate de persoana de 38 de ani, infectată cu coronavirus. Se pare că femeia a călătorit la 30 de kilometri de Bergamo, în localitatea Giovanni Bianco, în perioada 19-20 februarie.

„Din informațiile noastre, începând cu data de 25.02.2020, persoana în cauză a prezentat subfrebilități și tuse rară, iar în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. A fost consultată și i s-a făcut testul pentru gripă sezonieră, care a ieșit negativ. Totodată i s-au recoltat probe pentru testarea cu COVID-19, având în vedere istoricul de călătorie, relativ recent în Italia”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

De precizat este că, după ce i s-au recoltat probele, femeia a fost lăsată să plece acasă, unde locuiește singură. În urma rezultatului pozitiv obținut de specialiști, reprezentanții DSP au solicitat transportul persoanei în condiții de siguranță la spitalul „Victor Babeș”. 

„Prin personalul de specialitate, Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat de urgență ancheta epidemiologica, deplasandu-se la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara pentru a obține primele informații în vederea stabilirii contactelor. Ancheta se află în desfășurare”,  au mai transmis reprezentanții DSP.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/