Panică într-un bloc din Reșița! Amenințare cu bombă la subsol!

Într-un bloc de locuințe din Reșița s-a dat astăzi alarma! Un locatar a sesizat autoritățile după ce la subsol a găsit o bombă!

Intervenția în forță a echipei pirotehnice din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița a avut loc cu puțin înainte de ora 14.00. Locatarul unui bloc de pe aleea Mărghitaș a sunat la 112 să anunțe că, la subsolul blocului, acolo unde efectua lucrări de amenajare, există o bombă. Fapt care s-a și confirmat!

„La fața locului a intervenit de urgență echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, care a identificat și cercetat elementul de muniție găsit, fiind vorba despre o bombă aruncător calibru 120 mm, care a fost ridicată și transportată la Depozitul de muniție neexplodată de la SC Arsenal Reșița SA”, transmite Adrian Manofu, sublocotenent în cadrul ISU „Semenic”.

Echipa de pirotehniști a cercetat întreaga zonă, însă nu au mai fost descoperite și alte muniții. Intervenția nu a necesitat evacuarea locatarilor.

Pompierii militari ne reamintesc că, în cazul descoperirii munițiilor neexplodate, cetățenii trebuie:

  • să anunțe de urgență prin 112 descoperirea de muniții neexplodate;
  • să nu miște de pe loc munițiile descoperite neexplodate;
  • să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea munițiilor neexplodate;
  • să nu dezmembreze sau să predea muniții neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor metalice;
  • să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  • să nu lovească, să taie sau să demonteze munițiile neexplodate;
  • să nu aprindă focul în apropierea munițiilor descoperite neexplodate.