FOTO. Aparatură vitală în valoare de 14.000 de euro! Medicii din Reșița salvează vieți pentru că… au cu ce!

Cel mai mare proiect caritabil al Clubului Lions Onix Reșița s-a dovedit a fi vital. Aparatură de urgență și de ultimă generație a fost donată Secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență.

În urma unui bal de caritate organizat în octombrie 2019, suma de peste 14.000 de euro a făcut minuni, atât pentru medicii specialiști din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, cât și pentru pacienți. Aparatură vitală, toate de ultimă oră, cum ar fi: EKG portabil, videolaringoscop – pentru intubații dificile -, defibrilator, toate au ajuns în mâinile celor care știu cel mai bine ce să facă cu ele… să salveze vieți! Un real succes al celor implicați. În regim de urgență, au fost chiar și încercate aparatele primite, iar medicii sunt extrem de mulțumiți de performanța acestora.

„Această activitate consider că este una dintre cele mai mari activități ale clubului nostru. Clubul Lions Onix Reșița adună în fiecare an o sumă de bani de la un bal pe care noi îl organizăm. Cu această sumă de bani, 14.000 de euro, reușim să finalizăm proiecte mari, importante și vitale”, declară Felicia Quint, președinte al districtului zonal Lions Onix.

Cea mai importantă și implicată persoană în adunarea sumei de bani de la balul de anul trecut a fost doctorul Iulian Bura, susțin colegii din proiect.

Președinta Clubului Lions Onix Reșița, Corina Ionescu, în asentimentul nevoilor comunității și încântată de rezultatele obținute, spune: „Este o mare bucurie că am reușit, în urma balului caritabil de anul trecut, să strângem fondurile necesare pentru achiziționarea aparaturii de strictă urgență. De asemena, este o bucurie și pentru faptul că reușim prin mica, în același timp, marea noastră contribuție să ajutăm la creșterea calității actului medical și al celui de urgență în primul rând”.

Șeful secției ATI, Adrian Măgureanu, prezent și el la predarea aparaturii, mulțumește în repetate rânduri celor implicați: „O gură de oxigen, de fapt, o adevărată instalație de oxigen! Mulțumim foarte mult tuturor!”.

Medicii nu au ezitat să menționeze faptul că au mare nevoie și de susținerea instituțiilor publice locale: „Invităm autoritățile publice județene, în speță Consiliul Județean, să se implice în dotarea cu aparatură și în infrastructura ATI Reșița”.