Marele plus care l-a convins pe Adrian Torma să treacă la PSD: libertatea!

untitled design set 970x90 px

Dat afară din PNL, hotărât de nenumărate ori să renunțe la scaunul de edil-șef în lipsa unui sprijin concret pentru dezvoltarea urbei de la Dunăre, primarul Adrian Torma pare că și-a găsit echilibrul, odată cu pasul făcut spre PSD, libertatea deciziilor, dar și echipa tânără formată la nivel județean reprezentând principalele motive pentru care Torma a bătut palma cu Luminița Jivan.

Relația dintre primarul Adrian Torma și deputatul Luminița Jivan nu a fost văzută cu ochi buni de către liberalii din Caraș-Severin, pe vremea când Torma încă făcea parte din echipa PNL-ului, chiar dacă, după spusele edilului, acesta a fost nevoit să se adreseze politicianului cărășan, în lipsa unui suport concret din partea echipei liberale pentru rezolvarea problemelor orașului pe care-l conduce, probleme care împiedicau dezvoltarea comunității de la Dunăre.

Întrucât răceala dintre Adrian Torma şi liberali era tot mai evidentă, pierderea alegerilor europarlamentare de către edil la Moldova Nouă a fost picătura care i-a umplut paharul președintelui PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, acesta din urmă retrăgându-i sprijinul candidatului câștigător al alegerilor locale în 2016. Ca atare, exclus din PNL, după o perioadă de meditație, șeful administrației publice locale din Clisura Dunării își asuma deschis, în toamna anului trecut, colaborarea cu șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, inclusiv la nivel politic, aderarea în sânul familiei social-democrate dovedindu-se cea mai bună alegere făcută de primar și asta pentru că, aici, nimeni nu i-a interzis să aibă o părere și o abordare deschisă.

„Opinia mea este că, cel puțin la nivel de Caraș-Severin, partidul care îți interzice să ai o comunicare și o abordare deschisă nu este în niciun caz PSD-ul, ci PNL-ul. De când despărțirea de foștii colegi de la PNL, am avut surpriza neplăcută, ca să spun așa, chiar în Reșița mi s-a-ntâmplat, ca foștii colegi de partid să întoarcă privirea, nu cumva să fie văzuți că îl salută pe Adi Torma pentru că poate aude cineva, iar acest lucru supără”, a explicat, Adrian Torma, pentru expressdebanat.ro.

Inclusiv șeful PSD Caraș-Severin a confirmat libertatea deciziilor în cadrul partidului pe care-l conduce, acesta preferând să nu se amestece în hotărârile care se iau la nivelul organizațiilor locale, cum de altfel nici actuala conducere a social-democraților de la nivel național nu caută să bulverseze situația organizațiilor județene: „Membrii Organizației PSD Moldova fac întotdeauna cam ce-și doresc ei. Eu nu mă bag peste ei, nu m-am băgat niciodată peste nicio organizație, așa cum aș vrea să subliniez faptul că președintele Ciolacu, în CEX-ul trecut, în comitetul trecut, a subliniat foarte clar că nu se bagă peste deciziile organizației Caraș-Severin și țin să-i mulțumesc. Asta înseamnă că apreciază și primarii de aici și oamenii care au luat anumite hotărâri. Și țin să-i mulțumesc pentru lucrul ăsta”, a declarat liderul social-democraților cărășeni, Luminița Jivan.

Trecerea lui Torma la PSD, în viziunea oamenilor din Moldova Nouă

Edilul-șef de la Dunăre a ținut să înlăture eticheta care i s-a pus, aceea de traseist politic, imediat după aderarea la PSD, el reiterând că nu poate fi vorba de traseism politic deoarece acesta nu a părăsit Partidul Național Liberal pentru barca social-democrată, ci liberalii au fost cei care nu l-au mai vrut, motiv pentru care decizia politică a fost o alegere: „Întotdeauna vor exista oameni extremiști: eu țin cu Dinamo și punct sau eu țin cu Steaua și punct. Când nu mai ești la Dinamo, nu mai ești bun. Când nu mai ești la Steaua, la fel, nu mai ești bun. Oamenii sunt și de-o parte și de alta a baricadei. Am avut probleme cu trecerea în ambele părți pentru că poate unii cetățeni, votanți de dreapta, nu înțelegeau parcursul și nu au înțeles de ce am făcut acest gest pentru că eu, de fapt, am fost dat afară de la PNL, nu am plecat eu. Nu înțelegeau pasul făcut către PSD oamenii care, poate, cu două-trei luni înainte, vedeau în mine un opozant al acestui partid. Și atunci, cu acele extreme, timpul de a înțelege mișcarea era ceva mai lung, dar opinia mea este că, în acest moment, majoritatea cetățenilor din Moldova Nouă au înțeles că eu am decis să continui pentru comunitate, nu pentru confortul meu personal, confort care era poate mai lejer pentru mine, dacă mă retrăgeam în vara anului trecut, așa cum am declarat”.

În plus, Adrian Torma a mai scos în evidență că cetățenii ar trebui să facă un mix între ceea ce alege omul Torma, în calitate de primar, și deciziile partidului, mai ales acolo unde există argumente în spate, netaxându-l pe om pentru hotărârile formațiunii politice și invers. De ce? „Pentru că partidele mai pot avea scăpări la nivel județean, la nivel național, dar, noi, oamenii care trăim în comunitate, noi ne vom menține același comportament și penalizarea ar trebui să fie nu pentru partid, ci pentru deciziile eronate sau obiectivele neîndeplinite pe care ni le asumăm”, a mai specificat primarul oraşului Moldova Nouă.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/