Panescu pregăteşte noua echipă a Reşiţei!

Centrul de copii şi juniori din Valea Domanului nu a mai produs mare lucru de ani buni, dar puştii lui Petre Panescu promit să ajungă mari şi să îmbrace tricoul roş-negru pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Juniorii C de la CSM Şcolar Reşiţa, născuţi în anii 1999-2000, sunt lideri în campionat după ce nu au pierdut nici măcar un meci. Elevii lui Petre Panescu se descurcă foarte bine şi în partidele amicale susţinute în pauza de iarnă, lucru dovedit la Cupa Unirea, pe care şi-au adjudecat-o, dar şi în întâlnirile câştigate cu Electrica Timişoara sau Drobeta Turnu Severin. Fostul fundaş al CSM-ului, poate unul din cei mai pasionaţi antrenori din fotbalul juvenil, îşi pune mari speranţe în această generaţie. Panescu pune mare accent pe selecţie, lucru care se întâmplă tot mai rar în fotbalul românesc. Nu aşteaptă la stadion părinţii care să-şi aducă odraslele de mână, ci caută în permanenţă puşti talentaţi, în curtea şcolii, între blocuri sau cu ocazia diferitelor meciuri sau turnee. Terenul sintetic din Valea Domanului îl ajută să-i convingă mai uşor pe copii şi părinţii acestora să vină la CSM Şcolar, dar Panescu are gânduri şi mai mari.

„Pe unii i-au adus părinţii, pe alţii am căutat eu să-i aduc. Sincer să fiu, de când s-a făcut acest teren sintetic e mult mai uşor să-i atragem, aşa au venit la noi, spre exemplu, trei copii de la Gloria. Le mulţumesc celor de acolo că i-au lăsat”, a declarat Panescu pentru Express de Banat. Antrenorul pepinierei reşiţene îşi doreşte o strânsă colaborare cu celelalte cluburi din judeţ, deoarece prin condiţiile superioare pe care le poate oferi Reşiţa, în Valea Domanului s-ar putea strânge tot ce are mai bun Caraş-Severinul. „Este o grupă reuşită. Eu caut în permanenţă să-i aduc pe cei mai buni din judeţ. Sper să am şi sprijinul autorităţilor locale pentru că, în toamnă, vreau să aduc încă patru jucători, doi de la Moldova Nouă, doi de la Caransebeş. O spun fără să mă ascund de colegii mei, dar sunt patru jucători foarte buni pe care ar trebui să-i aducem aici. Bineînţeles că trebuie să le şi oferim ceva, cazare, masă, să-i înscriem la liceu. Sunt jucători de lot, dar am nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi al clubului. Voi face tot posibilul să-i aducem aici, pentru că e greu doar cu copii din Reşiţa. Eu am trei copii care vin zilnic de la Bocşa, spre exemplu. Sunt cei mai buni din judeţ la ora actuală. La mine selecţia e continuă”, a mai spus Panescu.