VIDEO: Reșița participă pentru a doua oară la Eurovision. Chermeleu și Stella colaborează cu compozitorul Loredanei Groza!

explo 1000x200

După ce anul trecut trupa reșițeană Phaser a participat la Eurovision, ajungând până în semifinalele competiției, în această ediție orașul de pe Bârzava va fi din nou pe scenă.

Cu o prestație excelentă la Vocea României, reșițeanul Andrei Chermeleu va participa împreună cu partenera sa de viață, dar și de concurs, Stella Anița, la ediția din acest an a celebrului concurs. Cei doi formează echipă cu compozitorul Mihai Ogășanu, cel care în 2005 a compus melodia „Lele”, interpretată de Loredana Groza.

,,I-am urmărit pe Stella și Andrei la Vocea României și am încredere în ei. Au o energie frumoasă, specifică marilor artiști internaționali, și asta mi-a plăcut foarte mult”, a declarat Mihai Ogășanu pentru Express de Banat.

Piesa cu care vor participa se numește ,,Heartquake”, compoziția acesteia presupunând ore lungi, dar plăcute petrecute în studio, sute de trackuri înregistrate și mixate, dar și multă adrenalină. De asemenea, peripețiile nu au lipsit în munca depusă. Cu doar o oră înaintea încheierii înscrierilor, placa de sunet a computerului pe care s-a lucrat a cedat. Întreaga situație însă a fost salvată, iar piesa a ajuns la timp la juriul ce a evaluat piesele.

Trupă nouă pe piața muzicală

Reacția pozitivă a publicului la prestația Stellei și a lui Andrei la Vocea României a generat decizia formării unei trupe. Sub numele de Colors In Stereo, celor doi li s-au alăturat Bogdan Ionescu la chitară, Marian Hâncu la clape și Robert Acsintoaie la bass. De altfel, în cazul în care formația va ajunge în semifinalele televizate, reșițenii trebuie să știe să voteze trupa Colours in Studio, și nu Stella și Chermeleu.

Noua formație este susținută și de foștii colegi de la Vocea României. Astfel că reșițeanul Gabriel Burduja este încântat de decizie. „Știu că Andrei va participa la Eurovision, mă bucur pentru el și mai mult ca sigur va fi prezent la Copenhaga, reprezentându-ne orașul și țara”, a declarat Gabriel Burduja pentru www.expressdebanat.ro .

TVR a anunțat că în concurs s-au înscris peste 159 de melodii, 150 dintre ele rămânând în competiție. Cei care au trecut de verificarea dosarului intră la preselecţie, în aceste zile, când juriul de specialitate va alege cel mult 12 piese pentru finala naţională. Melodia câştigătoare va fi aleasă pe 1 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Teatrul Dramatic ,,Sică Alexandrescu” din Braşov.

banner 970 x 250