Asistenta va plăti pentru incompetenţă!

explo 1000x200

Cazul şocant al bătrânei bolnave de diabet care a fost îngrijită de o asistentă incompetentă a ajuns la un rezultat. Comisia de Disciplină a instituţiei a hotărât ca aceasta să fie sancţionată pentru cele întâmplate.

Rodica Cazaciuc, asistenta care şi-a arătat nepriceperea în faţa unei bătrâne aflate în stare de inconştienţă şi care a fost reclamată de nepotul acesteia că profesează neavând cunoştinţe minime elementare de medicină generală şi de urgenţă, va munci zile bune pe bani mai puţini. Potrivit concluziilor cercetării disciplinare, infirmiera a fost sancţionată conform prevederilor Codului Muncii.

Directoarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin aproape că a refuzat să spună în ce constă sancţiunea Rodicăi Cazaciuc în momentul în care a fost întrebată de reporterii Express de Banat, dar în cele din urmă a considerat de cuviinţă să transmită opiniei publice decizia luată.  „Asistentei i s-a făcut o reducere salarială pe o perioadă de trei luni. Aceasta a luat la cunoştinţă sancţiunea şi, deocamdată, nu a făcut nicio contestaţie. Are termen 30 de zile să conteste la Tribunalul Caraş-Severin”, a declarat Daniela Popescu, directoarea serviciului cărăşean.

Asistenta acuzată de incompetenţă a fost contactată de reporterii Express de Banat atât la serviciu, cât şi pe site-ul de socializare pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de acest caz, însă a fost de negăsit.

De ce s-a ajuns până aici?

Reamintim că infirmiera a intervenit, împreună cu echipajul de ambulanţă, la domiciliul unei bătrâne din Caraş-Severin pentru a-i acorda îngrijiri medicale, cea din urmă aflându-se în stare hipoglicemică, inconştientă. Neavând asupra sa ustensilele necesare, asistenta i-a recomandat lui Lucian Borbely, nepotul pacientei, să îi dea bătrânei ciocolată simplă şi apă cu zahăr pentru a-şi reveni. Pe lângă asta, văzând cât e de gravă situaţia, bărbatul a rugat asistenta să-i administreze bolnavei glucoza, însă aceasta a refuzat. La insistenţele familiei, Rodica Cazaciuc a încercat, totuşi, să-i administreze pacientei o fiolă de glucoză, însă nu a făcut altceva decât să o chinuie în momentul montării branulei, înţepând-o de mai multe ori, în mai multe locuri. Viaţa pacientei a fost salvată de un vecin, care a reuşit să îi nimerească vena.

CITESTE SI: Viaţa unei bătrâne din Caraş-Severin, în mâinile unei asistente incompetente!

banner 970 x 250