Pandemia frigului. Subprefectul de Timiș recomandă școlilor fără căldură să treacă în online

sala de clasa
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Autoritățile le recomandă consiliilor de administrație ale școlilor din județul Timiș să ia decizia trecerii cursurilor în online, în cazul în care unitățile de învățământ nu sunt încălzite. În județ deja sunt aproape 5.000 de elevi care au trecut cu studiul în online pentru că în sălile de clasă în care învață nu se furnizează căldură. Lor li se adaugă și elevii a căror școli au suspendat predarea față în față din cauza infectărilor cu coronavirus. 

„Consiliile de administrație ale școlilor trebuie să ia aceste măsuri, totuși e vorba de sănătatea atât a copiilor, care și dacă nu ar lua acest virus SARS-CoV-2 s-ar îmbolnăvi, ar răci la școală, mai ales că aceste școli, pe lângă faptul că sunt greu de încălzit acum, la început, pereții sunt foarte reci, mai este și această normă sanitară de pandemie care spune că în fiecare pauză toate geamurile trebuie să fie larg deschise. Deci ar trebui să fie o temperatură foarte bună, foarte crescută în clasă, astfel încât să respecți normele sanitare pentru care noi facem controale.”, a declarat subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Cele mai recente cifre ale Inspectoratului Școlar Județean Timiș arată că patru unități de învățământ și-au suspendat activitatea din cauza frigului. Consiliile de administrație pot lua această hotărâre în baza unui ordin de ministru care invocă „motive justificate de infrastructură”. Acestea sunt: Liceul „Grigore Moisil”, Școala Generală Nr. 19, Școala Generală Nr. 16 și Colegiul Național „Ana Aslan”, toate din Timișoara.

Muzeul TM

„Avem la ora actuală aproape o mie de elevi pozitivi îmbolnăviți probabil de la școală sau care au adus la școală.  De asemenea, avem și personal pozitiv, aproximativ 300 de persoane. Multe dintre ele au fost și au ieșit, în total de la începutul școlii sunt aproximativ 1.300 de elevi care s-au îmbolnăvit. Și sunt în online la ora actuală peste 16.000 de elevi în județul Timiș, dintre care 10.000 în Timișoara. Dacă nu, se vor închide școlile, închizând tot orașul și toate periurbane și tot se vor închide școlile.”, a mai spus Ovidiu Drăgănescu.

CITEȘTE ȘI: Școli din Timișoara, închise din cauza frigului din sălile de clase 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/