Pandemia de Covid -19 duce Noaptea Muzeelor în spațiul virtual la Caransebeș

picnic iulius1000x100

Muzeul din Caransebeș participă la ediția din acest an a marelui eveniment „Noaptea Europeană a Muzeelor” cu prezentarea mai multor expoziții în spațiul virtual.

Conducerea Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș a decis ca, în contextul pandemiei de Covid -19, expozițiile permanente ale instituției de cultură să se mute în spațiul virtual. Astfel iubitorii de istorie, cultură și frumos pot accesa un link, ce va fi disponibil sâmbătă 14 noiembrie de la ora 19.00, atât pe site-ul oficial al muzeului, cu trimitere la Facebook, cât și pe site-ul oficial al evenimentului, alăturându-se astfel marilor muzee din țară care participă la eveniment, atât online cât și în spațiul fizic.

Se pot viziona tablouri ale pictorilor Mihai Vintilă și Bartolomei Delliomini, ceramică aparținând artistei Ioana Stepanov, aspecte legate de viața și activitatea celor doi mari generali caransebeșeni Traian Doda și Ioan Dragalina, precum și ceramică tradițională, țesături și costume populare din Banatul de Munte.

Am considerat că în aceste vremuri pe care le trăim cel mai indicat este ca expozițiile noastre să se mute în spațiul virtual. Am realizat un material video de aproape 20 de minute care poate fi urmărit ușor de cei interesați. Sunt piese din tezaurul muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță care marchează perioade din istoria acestui loc și care prezintă oameni și fapte. Expoziția se poate urmări atât pe site-urile de socializare cât și pe site-ul oficial al muzeului nostru”, ne-a declarat managerul instituției de cultură, Dacian Rancu.

leader board 728 x 90 px