Pandemia Coronavirus sau COVID 19 – Noul virus al minții!

untitled design set 970x90 px

Tot ce trăim astăzi presupune înainte de toate o perioadă de mare schimbare total neașteptată. Având în vedere că trăim această schimbare, întrebarea care se impune este: „Ce am putea să facem ca să o gestionăm mai ușor?”

Momentele de grea încercare prin care trecem cu toții în această perioadă au deschis minți, dar mai ales suflete. Oamenii conștientizează pericolul și fiecare, în ce măsură poate, întinde o mână de ajutor. Psihologii sunt și ei în linia întâi de luptă, dar nu în spitale, ci prin intermediul terapiei pe care încearcă să o ofere semenilor.

Psihologul-psihoterapeut și trainer, Andreea Berdacicu, este încă o gură de oxigen oferită celor care „strigă” după ajutor și vine în sprijinul lucidității morale cu câteva informații prețioase:

„Aș dori să subliniez faptul că atunci când situația din jurul nostru se schimbă și noi la rândul nostru ne schimbăm. Mai ales acum, în situația aceasta pandemică, întreaga viață ni se schimbă. Practic totul. Important este cum are loc această schimbare, cum acceptăm și cât acceptăm din ceea ce se întâmplă? Cum ne comportăm în acestă situație? Ne comportăm instinctual, agresiv, ne opunem? Sau alegem să înțelegem ce este vital, ce este important și ce ar fi bine să facem ca să ne mai ușor.

Alegem sau nu să ne adaptăm?

publicitate ziar expresb 1000x100

Lucru foarte important, pentru că după ce alegem să ne «împăcăm cu situația» devenim dintr-o dată mai ușurați. Situația devine mai ușor de gestionat. A ne împotrivi, a nu accepta ceea ce trăim, a nu accepta ceea ce se întâmplă în jurul tău poate avea efecte nedorite asupra creierului nostru. Efectele sunt că pot accentua anumite tulburări psihice sau psiho-somatice. Adică o persoană care de obicei are tendința să se îngrijoreze riscă să dezvolte o tulburare anxioasă (de exemplu tulburare de panică, fobii specifice, anxietate socială etc). De aceea recomand să se ia în calcul următoarele:

1. Tratarea acestei pandemii cu responsabilitate.
2. Respectarea și adaptarea la reguli.
3. Înlăturarea gândurilor exagerate, catastrofizante de tipul «Vai ce mă fac? Dacă nu-mi ajunge mâncarea, dacă rămân pentru totdeauna izolat etc.?»
4. Discutarea stărilor negative, temerilor cu persoane apropiate, persoane de încredere.
5. Dacă stările negative persistă, se recomandă discutarea acestora cu un specialist.

Iar ca punct de încheiere, Să nu permitem ca acest virus să devină un virus al minții!”

Psihologul Andreea Berdacicu stă la dispoziția tuturor celor care simt că au nevoie de cineva aproape în această perioadă, fie că sunt în țară sau chiar și în străinătate. Pentru programări la ședințele de terapie, pro-bono, o pot contacta la numărul de telefon: 0758 362 339.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/