Dotare de urgenţă! Spitalul din Lugoj va primi un aparat de testare pentru COVID-19

Spitalul Municipal din Lugoj va avea în dotare un aparat de testare pentru coronavirus, care va intra de urgenţă în lucru, după ce un medic din cadrul unităţii sanitare lugojene a fost testat pozitiv zilele trecute.

Spitalul Municipal din Lugoj va primi astăzi mult necesarul aparat de testare pentru coronavirus, care va fi activat rapid, având în vedere situația actuală.

„Aducem un medic care să îl folosească sau instruim pe cineva de la noi, rămâne de văzut. Vom primi și reactivi, care sunt foarte scumpi, dar îi primim prin Ministerul Sănătății”, spune dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj.

La capitolul materiale, probleme sunt cu măștile speciale dotate cu filtre, FFP2 și FFP3. Pentru săptămâna viitoare sunt comandate 1.600 de măşti.

Spre deosebire de alte spitale, cel din Lugoj are o rezervă de costume de protecție rămase din donațiile anilor trecuți. Este vorba despre echipamente de protecție folosite la sala de operație. Astfel de costume sunt foarte scumpe, prețul unui halat special fiind în jur de 1.000 de lei, iar acestea trebuie schimbate zilnic.

„Ochelari și vizete am primit din donații și mai primim 50 – 100 de bucăți săptămâna viitoare”, adaugă Floroni.

Spitalul a mai primit din donații 200 de litri de clor dezinfectant, care se adaugă la cei 300 de litri luați prin Asociația „Dr. Teodor Andrei”. 13 vermorele pentru dezinfectare sunt așteptate săptămâna viitoare.