Până vin banii de la Guvern, Consiliul Local Oțelu Roșu sare în ajutorul familiilor rămase fără acoperiș deasupra capului

Consilierii din Oțelu Roșu s-au întrunit astăzi în prima ședință extraordinară de lucru după constituirea Consiliului Local și alegerea viceprimarului. Motivul principal a fost acela de a-i ajuta pe oțelarii care au suferit în urma furtunii abătute peste Valea Bistrei în urmă cu două săptămâni.

Aleșii locali au aprobat suma de 20.000 de lei ce va fi alocată pentru achiziționarea unei folii de protecție până când va fi reabilitat acoperișul de la 4 blocuri de pe străzile Tineretului și Libertății.

Cele mai afectate au fost aproape 100 de familii de la două blocuri de pe Tineretului. Aici acoperișul a fost smuls în totalitate și, până ne vin banii de la Guvern, am solicitat Consiliului Local acordul pentru a aloca 20.000 de lei, bani pe care-i vom folosi la cumpărarea unei folii de protecție care să acopere cele două blocuri”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

O comisie de la Prefectura Caraș-Severin a supervizat raportul de evaluare a pagubelor realizat de către Serviciul pentru Situații de Urgență Oțelu Roșu, în sumă de 140.000 de lei. Banii de la Guvern se așteaptă să ajungă într-o lună de zile, ne-a precizat edilul orașului Oțelu Roșu.

Citește și: Bani de la Guvern pentru oțelarii afectați de furtuna de săptămâna trecută