„Până la alegeri, probabil, se clarifică faptul că primarul Robu e nevinovat!”

untitled design set 970x90 px

Urmărit penal în două dosare, cel al caselor naționalizate și cel privind reabilitarea termică a unor blocuri din oraș cu bani europeni, primarul liberal al Timișoarei se bucură de susținerea liderilor partidului, în ciuda codului de etică adoptat de PNL și a solicitării PSD Timiș de a-și prezenta demisia!


Liberalii cu dosare penale nu se regăsesc pe liste la niciun fel de alegeri, potrivit codului de etică adoptat de partid, cod care l-a ținut departe de scrutinul pentru Primăria Capitalei chiar pe președintele Ludovic Orban. În cazul lui Nicolae Robu însă, dosarele penale, două la număr, au apărut în timpul mandatului. Primul, în februarie 2017. Al doilea, luna aceasta! Edilul-șef își susține cu fermitate nevinovăția și, ca atare, spune că nu are niciun motiv să renunțe la funcție. În același timp, nu are de ce să facă vreun pas în spate nici în activitatea politică. „Eu am făcut numai servicii PNL. Dacă PNL consideră că, în situaţia creată, îi este mai bine fără mine, eu nu voi opune nici cea mai mică rezistenţă”, spunea Robu la scurt timp după ce DNA l-a pus sub acuzare.

Nici colegii de partid nu prea au ce să-i reproșeze. Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, spre exemplu, a explicat că, atât timp cât nu există o sentință definitivă, Nicolae Robu trebuie să-și continue activitatea. Atât cea administrativă, cât și cea politică. „Nu știu exact datele din dosar, dar există prezumția de nevinovăție. Nu pot să mă pronunț vizavi de ceea ce decide domnul primar Robu. Campania electorală va fi peste un an și șase luni. Până atunci probabil se clarifică faptul că domnul Robu e nevinovat”, a declarat Vela pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/