„Toţi oamenii preşedintelui“

Pledoarie pentru Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură George Suru, din partea senatorului Marcel Vela, fost primar al Caransebeșului, care declara nu cu mult timp împreună pentru Express de Banat că, dacă lucrurile nu merg în direcția potrivită în Caransebeș, se vede nevoit să candideze din nou pentru funcția de primar.

Marcel Vela a vorbit, într-o întâlnire a seniorilor liberali din vestul țării, despre transformările orașului Caransebeș în perioada când el a condus municipiul.

„Au spus cetățenii că datorită fostului primar s-a transformat orașul… Am fost primar 12 ani în Caransebeș și, de când am venit în 2004, am făcut echipă de la început cu domnul Cojocaru, care a fost de la început directorul Casei de Cultură. Şi poate puțini știți că domnul Cojocaru a fost militar, acum este directorul Casei de Cultură și doctor în etnoarheologie, jurist de profesie, consilier județean PNL și un om de partid devotat, determinat și extraordinar. Am vrut să spun acest lucru uitându-mă la sală pentru că de aici, din prezidiu, se văd balcoanele foarte frumos și mi-am adus aminte că în 2013 am inaugurat această sală, după ce câțiva ani ne-am chinuit. Este făcută din bugetul local al Primăriei Caransebeș, cu mult efort și cu luptă acerbă cu comisia de monumente. Această clădire fiind construită în 1884, a fost sediul poștalionului, sediul Poștei. Deci, aici stăteau căruțele, caii… În perioada comunistă a fost un fel de Casă de Cultură pe care noi în 2004 am găsit-o prăbușită, era ruină aici și, stând noi așa, într-o zi, plimbându-ne prin curte, am spus: hai să o facem! Şi am făcut-o. Are 260 de locuri capacitate, este inaugurată în 2013 și stați aici, în sediul fostului poștalion de pe vremea Mariei Tereza din 1884”, a menționat Marcel Vela.

Senatorul a explicat celor prezenți de ce nu a mai candidat pentru un nou mandat. „În 2016 eu nu am mai candidat pentru că nu există succes fără succesori și am predat ștafeta. Şi l-am susținut pe colegul nostru mai tânăr de la partid, pe Felix Borcean, și domnul Cojocaru, evident, ca și director al Casei de Cultură, ca și membru vechi în Partidul Național Liberal, ca și consilier județean și șef al OPP3 Caraș Severin este, ca să spun așa, veteranul echipei liberale din Caraș-Severin și din Caransebeș, om cu care am construit ceea ce dumneavoastră ați apreciat și felicitat aici, evident alături și de alți colegi. Este directorul piețelor din Caransebeș, colega noastră doamna Luminița Verdeș, și alți colegi, consilieri județeni, Smultea Traian în sală, fostul viceprimar al municipiului Caransebeș, membru al OPP3, cu care am construit multe lucruri în Caransebeș – domnul doctor de familie Filip Strejaru, cu mustața albă așa stufoasă și cărunt, consilier local domnul Todorescu Lazăr de la Biserica Baptistă și mulți alți colegi din sală pe care îi văd aici și cărora le mulțumesc pentru toată implicarea pe care au avut-o”, a declarat în cadrul ședinței senatorul liberal Marcel Vela, secretarul Senatului României.