Timișoara va arăta cu totul altfel în 2021. Aveați îndoieli?

Pentru următorii doi ani, centrul Timișoarei va intra în șantier pentru ca în 2021, când va fi Capitala Europeană a Culturii, urbea să arate impecabil. Primarul Nicolae Robu vrea ca anul viitor să schimbe pavajul și rețeaua de utilități din Piața Victoriei, însă pasajul subteran se va face abia după anul 2021.


Edilul spune că nu vrea să se aventureze cu pasajul care să lege zona din fața magazinului Materna de zona de după Modex, pentru că în anul 2021 să nu existe întârzieri legate de eventuale descoperiri de vestigii arheologice. „Nu ne putem aventura cu asemenea lucrări în subteran, sub Piața Operei, cu așa puțin timp înainte de anul 2021. Cred că oricine înțelege că nu-ți poți asuma riscul să stai blocat în cercetări arheologice în Zona Zero a orașului, din punct de vedere al posibilității găzduirii de evenimente. Acolo vor fi cele mai multe evenimente în aer liber în continuare, în Piața Victoriei”, a precizat edilul.

Robu promite că schimbă pavajul din centru anul viitor

Primarul e convins însă că în 2019 poate schimba rețeaua de utilități și pavajul din centrul orașului. „Sigur, vom reabilita Piața Victoriei, vom reînnoi rețelele de utilități și vom schimba complet pavajul. În 2019, se poate continua și în 2020, însă eu cred că se poate termina și în 2019. Vom avea o întâlnire cu proiectanții, pentru că se plâng că au întârzieri, se plâng că nu găsesc proiectanți la rândul lor care să subcontracteze. Va fi o concentrare de forțe așa cum trebuie, pentru ca lucrările să fie realitate într-un timp cât mai scurt”, a mai spus Robu.

Sursă foto: metropotam.ro