Până la 7 ani de închisoare pentru imagini XXX!

A deținut imagini compromițătoare cu o tânără pe care o șantaja pentru a nu le face publice, iar acum riscă să ajungă după gratii. Oamenii legii au descins ieri la locuința unui bărbat din Reșița.

Locuința unui tânăr de 22 de ani din Reșița a fost ieri ținta perchezițiilor organizate de polițiștii din Anina, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Mai exact, bărbatul deținea imagini compromițătoare cu o fată din zona Anina. I-a cerut diverse sume de bani pentru a nu le face publice, iar în cele din urmă, tânăra a apelat la ajutorul oamenilor legii.

De la domiciliul percheziționat au fost ridicate mai multe telefoane, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției, fiind reținut pentru 24 de ore. În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

„Bărbatul riscă în acest caz între 1 și 5 ani de închisoare. Pentru un folos injust, patrimonial, încadrarea poate ajunge de la 2 la 7 ani. Sunt încadrări destul de mari pentru șantaj. De obicei în spețe de genul ăsta, dacă este vorba despre un șantaj pe termen lung, iar persoana vătămată a fost intimidată de către inculpat, cu siguranță se poate formula și o cerere de arestare preventivă. Sunt multe situații în România, inclusiv în Caraș-Severin, în care s-a emis mandat de arestare preventivă pentru infracțiunea de șantaj”, ne-a specificat avocatul Cosmin Bolosin.