„Palatul Fermecat” din Reșița a intrat în șantier!

palatul fermecat 1
explo 1000x200

Lucrările de reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” din municipiul de pe Bârzava au demarat de curând, constructorul având la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea proiectului, a cărui valoare depășește cinci milioane de lei.

Potrivit proiectului, obiectivul va beneficia de lucrări serioase, atât la interior, cât și la exterior. Așadar, clădirea va fi izolată termic, iar tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu una termoizolantă. Se vor căuta soluții pentru eliminarea infiltrațiilor, în timp ce rețeaua de canalizare va fi schimbată în totalitate, iar instalațiile sanitare și cele electrice vor fi modernizate. De asemenea, interioarele vor fi  recompartimentate, iar pentru a crește capacitatea unității s-a hotărât supraetajarea construcției. În același timp, se vor crea facilități pentru persoanele cu dizabilități, prin amenajarea unui grup sanitar și montarea unui lift interior.

O parte importantă din proiect o reprezintă dotarea cu mobilier și echipamente necesare activităților specifice programului prelungit al grădiniței (mobilier pentru săli de grupă, bucătărie, sală de mese, spălătorie, birouri, cabinet medical și cabinet de logopedie, sală de sport, amenajare terasă verde și echipamente IT). Valoarea proiectului este de 5.051.346 lei, fonduri nerambursabile.”, ne-a declarat Mădălina Chiosa, viceprimarul municipiului Reșița.

Până la finalizarea lucrărilor, cadrele didactice și preșcolarii își desfășoară activitatea în fosta Grădiniță „Semenic” din cartierul Moroasa.

palatul fermecat 2

palatul fermecat 3

banner 970 x 250