Palatul Cultural din Reșița, într-o altă lumină

Astăzi, timp de trei ore, lumina albastră de pe Palatul Cultural din oraș va marca Ziua Mondială a Diabetului sărbătorită, la nivel mondial, de alte sute de țări din lumea întreagă.

De la orele 18:00 până la 21:00, Palatul Cultural va lumina în nuanțe de albastru ca simbol al speranței în lupta cu o maladie gravă: diabetul. Inițiativa sărbătoririi Zilei Mondiale a Diabetului a venit din partea Cluburilor Lions Reșița Montană și Onyx, împreună cu Filiala Caraș-Severin a Crucii Roșii.

Scopul organizări unei astfel de acțiuni este acela de a îndemna la reflecție asupra răspândirii alarmante și a gravității diabetului: „Mesajul este de conștientizare a impactului acestei boli, care constituie o provocare globală pentru societate”, precizează Cristian Boerean, președintele Lions Club Reșița Montană.

Reșița se alătură altor țări din întreaga lume care aprind lumina albastră pe clădirile importante din orașele mari. Astfel, împreună cu acestea, și Palatul Cultural din oraș va lumina pentru a celebra Ziua Mondială a Diabetului. „Această zi va fi marcată pe 452 de clădiri şi monumente din ţări ca Argentina, Canada, Egipt, Franţa, Germania, India, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Pakistan, Qatar, Rusia, Venezuela etc. Ziua de naştere a lui Frederick Banting, câştigătorul premiului Nobel pentru medicină în 1923, pentru descoperirea insulinei, şi totodată Ziua Mondială a Diabetului are în acest an tema „Educaţie şi prevenţie în diabet“, care reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarate în 2009 şi care va fi încheiată în anul 2013”, mai adaugă președintele Lions Club Reșița Montană.

Celebrarea acestei zile nu va rămâne doar la stadiul de clădire iluminată în nuanțe de albastru. Începând cu 18:30, în incinta clădirii albastre, mai exact în sala de spectacole a Palatului Cultural, cvartetul de coarde „Adagio” al Liceului de Artă „Sabin Păuța” va oferi un concert muzical de cameră.

Foto sacramentopress.com