Sfântul Martin de Tours, sărbătorit cu alaiuri de lampinioane în Caraș-Severin

Alaiuri de lampinioane vor defila în mai multe localități din județ, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Martin, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Catolice. Manifestările prilejuite de această zi sunt organizate de Forumul Democrat al Germanilor din Banat, împreună cu copiii de la grădinițele și școlile primare cu predare în limba germană.

În calendarul romano-catolic, ziua de 11 noiembrie îi este dedicată Sfântului Martin, episcop de Tours, unul dintre importanţii sfinţi ai bisericii creştine apusene. Pentru a celebra această zi, în bisericile romano-catolice din Caraș-Severin se va oficia o slujbă în cinstea Sfântului Martin de Tours.

”În amintirea Sfântului Martin de Tours, care a trăit în secolul trei, vor avea loc şi în acest an mai multe manifestări distincte, toate fiind încununate de tradiţionalele alaiuri ale lampioanelor, în anul acesta pentru a 17-a oară de la revoluţie, în mai multe localităţi ale judeţului Caraş-Severin”, ne-a declarat Erwin Josef Țigla,  președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

În Reşiţa, la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii” va avea loc mâine o Sfântă Liturghie dedicată Sf. Martin de Tours, începând cu ora 17:30. După încheierea slujbei, se va forma alaiul lampioanelor cu toţi copiii prezenţi, care se va deplasa până la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dr. Corneliu Diaconovici” din municipiu.

Tot atunci se va desfăşura o Sfântă Liturghie urmată de tradiţionalul alai al lampioanelor și la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină“ din Oţelu Roşu.