Relaxarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic a dat ocazia repornirii activității pe anumite segmente, nu însă și garanția recuperării pagubelor înregistrate pe timpul stării de urgență. Cel puțin asta dau de înțeles administratorii teraselor, cei care astăzi se luptă pentru a nu ajunge la sapă de lemn, aceștia neavând speranța că vor cunoaște echilibrul economic înainte de finele anului 2021.
Cum zilele trecute Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să aducă modificări orarului de funcționare a teraselor, totul în ideea de a ține virusul ucigaș cât mai departe de populație, unii administratori sunt de părere că această măsură nu încurcă foarte mult activitatea desfășurată, o dată pentru că intervalul stabilit corespunde cu programul normal de funcționare, iar percepția generală, aceea de a nu mai ieși din case la ore târzii, pare bine împământenită.
„Actualul interval orar nu încurcă în vreun fel activitatea, întrucât oamenii oricum nu prea mai ies din case după ora 22.00, reticența aceasta având, sigur, o explicație plauzibilă ținând cont de faptul că, până nu demult, declarația pe propria răspundere era obligatorie atunci când părăseam domiciliul. Marea problemă se referă la perioada îndelungată în care vom fi nevoiți să muncim pentru a putea recupera pagubele produse în momentul în care nu am putut funcționa la parametri normali. Ideea livrării la domiciliu a reprezentat doar o modalitate de a nu pune lacăt definitiv activității desfășurate. Gândiți-vă că 80% din personal a beneficiat de șomaj tehnic. Astăzi, chiar dacă ne-am reluat activitatea, totuși ingeniozitatea, gama variată de produse, dar și ofertele create pentru clienți, nu ajută foarte mult. Numai putem organiza seri tematice sau cele de stand-up comedy, socializarea fiind și ea puternic afectată. Cel mai probabil, dacă lucrurile nu vor căpăta o altă turnură, pagubele produse în aceste luni vor putea fi recuperate undeva la finele anului viitor. În cazul în care vom fi nevoiți din nou să stăm în casă, veți vedea nenumărate lacăte puse, nu doar la porțile restaurantelor sau ale teraselor.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, unul dintre oamenii de afaceri de pe raza orașului Moldova Nouă, axat pe comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice.
Sursa foto principal: zf.ro.
Sursa foto: ghidulbanatului.ro; stand-up-comedy.ro.