Pădurile din zona Nădrag se taie legal, dar lemnul nu este manipulat corect

padure

Defrișările din zona Nădrag se fac legal, transmite Garda Forestieră Timișoara. Însă lemnul nu este manipulat corect, fapt pentru care s-au dat amenzi de 15.000 de lei.

După ce autoritățile județene au semnalat că pădurile din această regiune s-ar putea să fie tăiate ilegal, inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au mers pe teren pentru a verifica situația.

Potrivit instituției, exploatările forestiere din proximitatea DJ 681 pe sectorul Crivina – Nădrag – Hăuzești se fac cu respectarea regulilor silvice.

„În zona indicată se află fond forestier proprietate publică a statului român, administrat de O.S. Făget și O.S. Ana Lugojana din subordinea D.S. Timiș, RNP-Romsilva. Pe suprafața de fond forestier administrat de O.S. Făget au fost constituite 2 partizi de produse secundare, rărituri. La momentul verificărilor acestea au fost reprimite, fiind respectate toate regulile silvice de exploatare. Pe raza O.S. Ana Lugojana au fost identificate, în lucru, 3 partizi de produse principale, tăieri de racordare, pe suprafața cărora regenerarea naturală este asigurată în procent de 70-75%. Toate aceste partizi au fost constituite cu respectarea prevederilor amenajamentului silvic, în vigoare, aprobat și avizat din punct de vedere al reglementărilor de mediu. În zona de SE a localității Nădrag, au fost efectuate tăieri progresive, succesive și rase. Au fost respectate prevederile amenajamentelor silvice și au fost efectuate împăduriri după tăierile rase și în completarea regenerărilor naturale”, a transmis Garda Forestieră.

Cu ocazia verificărilor au fost totuși descoperite unele nereguli.

„Au fost constatate însă nereguli cu privire la manipularea materialului lemnos recoltat legal, fapt pentru care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei fiecare”, mai spun inspectorii.

1000x100 casa brutarului

Vă amintim că Consiliul Județean Timiș a publicat și imagini din satelit care arată că de pe deaalurile din zona Nădrag au dispărut, progresiv porțiuni mari de pădure.

defrisari nadrag

 

defrisari nadrag2