UPDATE. Păduri de fag tăiate ilegal la Bucova? Şi amendarea unui şef de ocol silvic?

explo 1000x200

Garda Forestieră a intervenit la o tăiere în pădurile virgine de la Bucova. Cel puțin așa susține ONG-ul Agent Green, căci autoritățile de la Garda Forestieră nu pot nici să infirme, nici să confirme informația.

Cei de la Timișoara nu mai erau la serviciu, deși am sunat ieri înaintea orei 16, iar cei din Caraș-Severin ne-au rugat să revenim azi cu un telefon, „să avem timp și noi să verificăm informațiile”.

Până se dumirește Garda Forestieră pe cine și cu cât a amendat, iată ce scrie Agent Green pe pagina sa de facebook: „Garda Forestieră Timișoara a amendat firma de exploatare și șeful de ocol care a aprobat tăierile din pădurile virgine de la Bucova [Ocolul Silvic Oțelu Roșu], județul Caraș-Severin. Utilajele au fost scoase din pădure, unde este liniște momentan. Pădurea aceasta are răni adânci, care se vor vindeca natural în timp, iar ce a rămas în picioare poate fi salvat și protejat prin lege dacă vei ajuta și tu. Când investigatorii Agent Green au vizitat Bucova, tăierile erau în toi. În urma sesizării, Garda a amendat exploatatorii cu 28.000 lei și șeful de ocol cu 10.000 lei. Pericolul însă rămâne pentru că nu există studiul necesar pentru a include această pădure în Catalogul Național Oficial al Pădurilor Virgine. Aceste păduri pure de fag sunt habitat natural pentru cocoșul de munte, râs, lup, pisică sălbatică și urs”.

Vom reveni azi asupra subiectului, odată ce vom primi informaţii de la Garda Forestieră.

Ora 10.15

Direcția Silvică Reșița este prima instituție care aduce un pic de lumină în acest demers. Aceasta explică faptul că nu este vorba despre vreun ocol al Romsilva, ci de un ocol privat: „Ocolul Silvic Bucova este ocol de regim (privat) și nu este în subordinea RNP Romsilva”.