Cărășenii dau litoralul Mării Negre pe ștrandurile din Ungaria

În lipsa unei infrastructuri adecvate care să facă legătura între vestul țării și litoralul românesc, ștrandurile din Ungaria continuă să fie principala destinație de weekend pentru cărășeni și nu numai, este concluzia unei analize HotelGuru.ro, pe baza rezervărilor realizate de turiștii români.

Distanța, prețurile mici și condițiile bune sunt principalele motive pentru care cărășenii aleg ștrandurile din Ungaria. Conform HotelGuru.ro, sunt weekenduri în care prezența românilor în aceste ștranduri depășește 80% din totalul celor prezenți, astfel că prețurile, meniurile și multe panouri informative sunt și în limba română, pe lângă maghiară.

Pentru o zi de acces în ștrand, românii plătesc între 13 și 30 de lei, similar cu costul unei zile de ștrand în România. Preferatele românilor prin servicii și mai ales prin proximitatea cu granița sunt ștrandurile de la Gyula, Mako, Szeged, Oroshaza, Hajduszoboszlo (foto) şi Battonya. Unele dintre ele sunt deschise și în timpul sezonului rece, având piscine acoperite.

Ștrandul de la Battonya se află la doar 26 de kilometri de Arad şi la șapte kilometri de Vama Turnu, motiv pentru care există zile în care ștrandul are peste 80% clienți români.

Complexul acvatic din Gyula este unul dintre cele mai apreciate ștranduri de către turiștii români, fiind deschis și în timpul sezonului rece. Este situat la doar doi km de vama Vărșand și 75 km de municipiul Arad.

Ștrandul din Mako are bazine cu apă termală și hidromasaj, piscină pentru înotători, zonă de tratamente și este parțial funcțional și în sezonul rece. Este situat la 80 de kilometri de Arad şi 95 kilometri de Timișoara.

Pentru turiștii care aleg să rămână și peste noapte, prețurile la cazare sunt mai mult decât accesibile. Turiștii români plătesc de la 100 lei pe noapte pentru o cameră dublă dintr-o pensiune și pot ajunge până la 300 lei pe cameră într-un hotel de 4 stele.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. Site-ul este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, care a generat rezervări de peste 51 de milioane de euro în 2016, în Europa Centrală și de Est.