Pădurea Bistra, tărâm de poveste la CODRU

Instalatie luminoasa CODRU
po 1000x100px (3)

O instalație luminoasă inedită va transforma Pădurea Bistra într-un tărâm de poveste în timpul CODRU Festival.

Folosind tehnologii inovatoare și materiale reactive la lumină care creează opere de artă spectaculoase, organizatorii CODRU aduc pădurea la viață și vor transforma acest spațiu natural într-un mediu magic.

Proiectul face parte din Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și este finanțat prin programul Lightfest+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul Ministerului Culturii.

Creația va fi admirată de public în perioada 25 – 27 august, între orele 21:00 – 05:00, la CODRU Festival.

„Timișorenii și turiștii prezenți vor descoperi instalațiile artistice de lumină și să participe la activități de educație și implicare culturală într-un spațiu natural deosebit. Și cei mai mici participanți vor participa la mai multe ateliere creative concepute special pentru ei. Sâmbâta, 26 august, copiii vor avea ocazia să creeze propriile lor instalații luminoase și să învețe despre arta luminoasă și despre natură”, transmit organizatorii CODRU.

1000x200 dacus 02

Proiectul contribuie la promovarea diversității culturale și la dezvoltarea durabilă a comunității prin implicarea și educarea acesteia în domeniul cultural și al protecției mediului înconjurător.

 

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px