„Pact al Timișului” pentru binele județului. Propunerea, pusă pe masă de Alfred Simonis, liderul PSD Timiș

Deputatul Alfred Simonis îi invită la o discuție pe parlamentarii de Timiș, indiferent de culoarea politică, pentru a identifica împreună problemele cu care se confruntă județul și pentru a căuta soluții astfel încât marile proiecte să fie finanțate.

Președintele PSD Timiș a inițiat colaborarea sub forma unui pact, pe care la numit „Pact al județului Timiș”.

„Vreau să propun un pact între liderii partidelor parlamentare din județul Timiș, care să se numească <<Pact al județului Timiș>>. Să ne întâlnim, să identificăm patru, cinci, șase probleme importante, investiții importante, să identificăm soluțiile pentru ca acestea să fie finanțate. Fac un apel la adresa parlamentarilor PSD și PNL de Timiș, astfel încât Guvernul să nu abandoneze Timișoara și Timișul când elaborează proiectul de buget. Timișul este unul dintre județele care contribuie cel mai mult la bugetul de stat și ne vin puțini bani înapoi. Acesta este un moment în care împreună putem să dăm dovadă de unitate”, a spus Alfred Simonis.

Deputatul mai spus că se va întâlni și cu primarii PSD din județ, iar dacă invitația sa va fi acceptată de liderii partidelor parlamentare, promite că va vota toate amendamentele din Timiș la proiectul de buget.

„Săptămâna viitoare aș vrea să adresez o invitație tuturor parlamentarilor de Timiș pentru a discuta cum putem formula amendamente pe care să le susținem în Parlament. În calitate de lider al grupului PSD voi vota, împreună cu ceilalți 109 deputați și 47 de senatori orice inițiativă, orice amendament care este în beneficiul județului Timiș. Sper ca aceștia să își lase orgoliile și să ne întâlnim să identificăm problemele și soluțiile. Dacă avem obiectivele astea stabilite și avem câteva voturi de la PNL vă garantez că vom reuși să obținem amendamente pentru Timiș. Până la urmă, important este ca aceste amendamente să fie susținute în plen. Și dacă se regăsesc la secțiunea amendamente respinse, pe parcursul unui an, dacă se găsesc surse de finanțare, e mai ușor să fie finanțate dacă se află pe lista amendamentelor respinse. De aceea e important ca fiecare localitate din Timiș să aibă un amendament în secțiune, indiferent dacă sunt admise sau respinse. E o invitație la adresa celorlalți colegi parlamentari”, a mai spus deputatul.