Primarul Timișoarei și-a stabilit reprezentanții în consiliile de administrație ale spitalelor

Șase medici reputați vor fi reprezentanții lui Dominic Fritz în consiliile de administrație ale spitalelor din subordinea Consiliului Local Timișoara. Un criteriu în numirea lor, spune Fritz, a fost acela că nu lucrează în unitățile în care vor fi și membri în CA-uri. 

Prioritatea mea este profesionalizarea administrației publice și obiectivul este ca Timișoara să fie un exemplu. Doar așa putem să oferim serviciile de calitate de care timișorenii au nevoie, cu oameni pricepuți la locurile potrivite. Un criteriu în numirea lor a fost și faptul că nu lucrează în spitalele în care vor fi membri în consilii de administrație. Așa nu doar evităm conflicte de interese, ci și contribuim la o strategie mai coerentă și mai colaborativă pentru infrastructura medicală la Timișoara. Spitalele – și administrația în general- nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă. Lipsa de viziune, de prioritizare a investițiilor, politizarea au produs tragedii precum cea de la Matei Balș. A venit timpul ca profesioniștii să fie la conducere.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Astfel, la Spitalul Municipal a fost numit medicul specialist în obstetrică-ginecologie Mădălin Margan, iar supleant va fi Simona Drăgan, medic primar medicină internă, specialist cardiolog, șefa secției Recuperare Cardiovasculară a IBCV Timișoara.

leader board 728 x 90 px

În Consiliul de Administrație al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara va fi pediatrul Gabriela Olariu, șef de secție Neonatologie în cadrul Maternității Odobescu. Aici, membru supleant va fi cardiologul Nicolae Rădoi.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, reprezentantul primarului va fi Mihai Gafencu, unul dintre cei mai cunoscuți medici din zona de vest a țării. Gafencu este medic primar pediatru, specialist nefrolog și medic primar de nefrologie pediatrică, coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al Laboratorului de dializă de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Supleant îi va fi cercetătorul Octavian Jurma, specializat pe neuroștiințe.