Pacienții din Caransebeș vor scăpa de bisturiu

Noua conducere a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș dorește să introducă în cadrul spitalului intervențiile chirurgicale laparoscopice, în locul celor clasice cu bisturiul.

Chirurgia laparoscopică presupune utilizarea unor instrumente lungi și subțiri pentru care incizia, tăietura, este mult mai mică decât în cazul operațiilor chirurgicale obișnuite. Acest tip de chirurgie este cel în care s-a specializat dr. Horea Radu, noul manager al spitalului din Caransebeș, și cel pe care dorește să îl practice în orașul de pe Sebeș și Timiș. „Intervenţiile laparoscopice. Conform directorului, acestea din urmă lasă mai puţine urme pe corpul pacientului, reduc timpul intervenţiei, dar şi perioada de recuperare”, explică Horea Radu.

Pentru ca această metodă să poată fi o alternativă în cadrul spitalului sunt necesare anumite investiții pentru achiziționarea aparaturii necesare intervențiilor. Pentru aceasta, directorul spitalului se bazează pe sprijinul Primăriei Caransebeș și al primarului Marcel Vela, care deja a integrat în bugetul local pe 2013 sumele pentru această investiție.