La Caransebeș, în loc de internat, hotel!

Planurile pentru internatele liceelor caransebeșene lăsate în voia sorții și a deteriorării se pot contura în viitorul apropiat. Primăria Caransebeș a reușit să transfere aceste cămine în propria administrare.

Internatele Liceelor „Traian Doda”, „Dacia” și „Trandafir Cocârlă” au fost motivul judecării între Primăria Caransebeș și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin. Acum situația stă cu totul altfel. Inspectorul școlar general actual, Paul Șușoi, nu doar că aprobă trecerea internatelor în responsabilitatea administrației locale, dar se bucură că soarta acelor clădiri va fi schimbată în curând. „Intervenția este onorabilă și foarte bună. Noi, în cadrul inspectoratului, nu mai aveam bani să le întreținem iar primarul Marcel Vela chiar își dorește să le renoveze, ceea ce este formidabil, eu sunt pentru această preluare”, precizează pentru Express de Banat Paul Șușoi, inspectorul școlar general.

Primarul Marcel Vela dorește ca, din cele trei cămine, unul să devină hotel de două sau trei stele, iar celelalte vor fi renovate în cele mai mici detalii ca să ofere condiții perfecte elevilor din Caransebeș. Îngrijorarea edilului-șef era aceea că nu va avea parte de înțelegere și sprijin din partea directorilor unităților școlare și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean. „Sper să găsesc înţelegerea necesară la directorii celor trei unităţi de învăţământ şi la nivelul conducerii Inspectoratului Şcolar, pentru a putea reabilita şi rentabiliza aceste internate şcolare, aflate acum într-o stare avansată de degradare”, declară primarul Marcel Vela.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sprijin din partea inspectoratului

Îngrijorarea lui însă nu este fondată, cel puțin din partea inspectorului școlar general Paul Șușoi care îl susține pe primar în planurile lui cu internatele. „Noi vom căuta să păstrăm cât putem destinația căminelor, însă dacă unul dintre acestea va fi transformat într-un adevărat internat, unde copiii să poată să stea în condiții bune, atunci nu mă voi împotrivi să schimbe scopul unuia dintre cămine și să-l transforme în hotel. Este nevoie și de camere pentru oficialitățile ce ajung în oraș, pentru că municipalitatea a cheltuit destul pentru cazarea oaspeților”, explică inspectorul școlar general Paul Șușoi.

Astfel că, internatul Liceului „Traian Doda” va fi cel care va rămâne cămin pentru elevi, însă după ce va fi supus unei reabilitări totale, reabilitare de care are nevoie de mulți ani, iar internatul Liceului „Dacia” va deveni unitate hotelieră de două sau trei stele.

banner 970 x 250