Cartierul Mociur, subiect de scandal

Problema locuitorilor din imobilele din cartierul Mociur, blocuri care de curând au ajuns în administrarea Primăriei, au dat startul  discuțiilor în cadrul ședinței extraordinare, ce a avut loc astăzi.

Primarul Municipiului Reșița, Mihai Stepanescu a convocat astăzi în ședință consilierii locali ai orașului. Câțiva dintre aceștia au absentat motivat, însă primarul nu i-a trecut cu vederea, amintind că absența lor denotă lipsă de interes față de problemele discutate. Cea mai importantă dintre acestea a fost aprobarea unei hotărâri prin care locatarii din Mociur vor avea posibilitatea să închirieze sau să cumpere locuințele unde stau ilegal în momentul de față.

Cei aflați astăzi aici sunt cu adevărat interesați de locuitorii din Mociur. Cei care au absentat de la această ședință dau dovadă că interesul lor a fost doar pe durata campaniei electorale”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Locuitorii blocurilor din Mociur au semnat că sunt de acord să cumpere sau să plătească o chirie pentru spațiul în care locuiesc. Astfel, s-a hotărât să se încheie un contract de închiriere pe o perioadă de trei până la șase luni cu cei care ocupă încăperile în mod abuziv în momentul de față.

Măsura propusă de Consiliul Local Reșița se dorește a fi o soluție pentru cetățenii municipiului care locuiesc în aceste spații și care din aceste motive reprezintă o problemă pentru întreaga zonă, dat fiind faptul că neavând contracte de închiriere nu pot să se branșeze la serviciile publice de utilități și, de asemenea, nu pot beneficia de acte de identitate prin intermediul serviciilor publice specializate”, precizează Mihai Stepanescu.

Soluția, explică primarul Reșiței, este una temporară, care să rezolve situația locuitorilor din acea zonă, din moment ce renovarea imobilelor este scoasă de la socoteală deocamdată.

Comments

 1. Sibilla says:

  Numele absentilor ???
  ce-i aia ” cei care au absentat “… ?? obisnuiti-va sa informati cetatenii !

 2. Marian says:

  Cu ce sunt sprijiniti tiganii prin decizia asta? Ca sunt obligati sa-si cumpere locuintele si sa le renoveze sau sa dispara?! Doamneee… Daca s-ar bransa la energie electrica, n-ar mai fura curent de la cei care locuiesc in zona. Daca cititi numai ca sa va imbogatiti vocabularul, lasati-o moarta!

 3. Coana says:

  prezenta primarului la sedinta denota interes nu? inseamna ca daca nu ii ies lucrurile desi e interesat, primarul e cam nepirceput. ca tot da vina pe altii, nu mai sunt simescu si pamfile vici, asa ca isi cauta alti tapi