Pacienți evacuați la spitalul din Caransebeș!

Oxigen
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Astăzi, în jurul prânzului, s-a dat alarma la spitalul din municipiul de pe Timiș și Sebeș, după ce într-un salon de pe Secția Boli Infecțioase au avut loc scurgeri de oxigen, în urma fisurării unei butelii.

Incidentul a fost anunțat la 112 de către conducerea unității medicale, iar până la sosirea echipajelor de intervenție, pacienții au fost evacuați și alimentările cu energie electrică au fost oprite. Nu s-au înregistrat victime și nici alte pagube.

Nu a fost nicio explozie. A căzut o butelie în salonul unor pacienți. O pacientă s-a împiedicat, a tras niște fire, iar butelia a căzut și robinetul, reductorul de sus, s-a fisurat și a avut loc o pierdere de oxigen. Personalul medical a acționat conform procedurilor în caz de urgență. Au fost oprite toate alimentările cu energie electrică, s-a sunat la 112, iar până la sosirea echipajelor de intervenție toți pacienții au fost evacuați. S-a stat 10 – 15 minute afară, au venit oamenii, au văzut, au stabilit cauza, au eliminat butelia care deja se golise prin pierderea de oxigen. S-a stat până la revenirea în cote normale a concentrației de oxigen, după care pacienții au fost introduși în salon. Deci nu a fost niciun incident major, nu au fost victime sau alte probleme.”, ne-a declarat managerul spitalului din Caransebeș, Adrian Dumbravă.

La fața locului au sosit pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin.

Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare măsuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului cu pricina. Măsurătorile efectuate de către echipajele de pompieri prezente la fața locului au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

Managerul Dumbravă a mai precizat că personalul medical din cadrul spitalului pe care îl conduce a fost instruit în ultimele luni asupra felului în care trebuie să acționeze în situații de urgență:

Lăudabil este faptul că personalul a procedat corect, acesta chiar a fost instruit pentru cazuri de urgență, de forță majoră, așa că cei care au intervenit nu s-au panicat, nu s-au pierdut cu firea și au acționat conform procedurilor standard.”.