Primii pe județ! Record la centrul din Lugoj: aproape 500 de persoane vaccinate într-o zi

centru vaccinare lugoj
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Evoluția pandemiei și creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 la Lugoj a dus la un nou record de vaccinări la centrul amenajat în incinta Sălii Sporturilor „Lavinia Miloșovici”.

Marți, 26 octombrie, aici s-au vaccinat nu mai puțin de 494 de lugojeni. Dacă în timpul verii centrul de vaccinare din Lugoj a fost mai mult pustiu, cu doar 20-40 de „clienți” pe zi, acum două săptămâni, numărul de vaccinați a ajuns la 200 pe zi, adică de zece ori mai mulți. Acum, și această cifră a fost cu mult depășită.

„Marți, 26 octombrie, la centrul nostru s-au vaccinat 494 de persoane, cât cinci fluxuri. 294 s-au vaccinat cu Pfizer și 200 cu Johnson&Johnson. Am avut și solicitanți de vaccin Astra Zeneca, dar mai puțini, doar unul la două zile, în medie. Oricum, noi avem la dispoziție și acest ser. Am avut și lugojeni solicitanți de vaccin cu pașaport de SUA. Acum facem un nou necesar de materiale, sper să fie suficiente. Din câte am observat, tot Pfizer este cel mai solicitat vaccin”, spune dr. Ciprian Brîndușoni, coordonatorul centrului de vaccinare de la Lugoj.

Vouchere de distribuit în valoare de 35.900 lei

O noutate importantă este că s-au distribuit voucherele (tichetele) de vaccinare pe luna septembrie. Majoritatea au fost anunțați prin numerele de telefon de pe platforma de programare. La Lugoj, pentru luna septembrie, sunt îndreptățite la aceste tichete de masă 162 de persoane vaccinate cu Pfizer, opt cu Astra Zeneca și 189 cu Johnson&Johnson. Tichetele sunt în valoare de 100 de lei pe persoană (cinci tichete de câte 20 de lei). Sunt îndreptățite la aceste tichete persoanele care au făcut schema completă de tratament în luna septembrie.