Pacient vindecat, în același salon cu unul bolnav?! Niciun pericol! „În urma îmbolnăvirii pacienții fac anticorpi care îi protejează”

Dezvăluiri greu de digerat pentru nespecialiști au fost făcute de tânărul de 27 de ani din Reșița, infectat cu coronavirus! A rămas în continuare în același salon cu un alt bărbat, deși testele arată că acesta din urmă nu mai are COVID-19! Pericolul nu este însă atât de mare cum pare la prima vedere, ne asigură medicii.

Două teste negative la interval de 24 de ore înseamnă implicit externare. În aparență, procedura ar trebui să fie cu atât mai urgentă cu cât pacientul a fost ținut în același salon cu un alt bolnav. Nu s-a întâmplat și în cazul bărbatului de 57 de ani din Hunedoara, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara marți-seara, în același salon cu reșițeanul de 27 de ani. Vineri au fost refăcute testele în cazul celor doi, ambele fiind negative. Așa cum spune procedura, după 24 de ore testele au fost reluate. Hunedoreanul a ieșit din nou negativ, însă reșițeanul nu a fost la fel de norocos. Deși rezultatele au fost comunicate sâmbătă după prânz, bărbatul de 57 de ani era încă în același salon și ieri la miezul nopții cu tânărul de 27, declarat pozitiv! Dovezi în acest sens ne-au fost transmise chiar de bărbatul din Reșița.

Surse oficiale din Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ne liniștesc însă. Riscul de reinfecție nu este atât de mare cum ar părea. „Teoretic, pacienții, în urma bolii, fac anticorpi care îi protejează împotriva îmbolnăvirilor. Este mecanismul prin care epidemiile se sting după ce s-a îmbolnăvit un procent important de populație. Tot teoria spune că un procent foarte mic de oameni nu dezvoltă anticorpi la anumiți agenți patogeni”, ne-a declarat Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase în cadrul spitalului din Timișoara. Riscul mai mare, spune specialistul, este dacă virusul suferă mutații generice. Dacă acestea sunt importante este ca un virus nou.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/