Pachețele cu bucurii pentru bătrânii din Reșița

Bucuriile în prag de sărbători nu s-au lăsat așteptate nici în acest an de bătrânii din Reșița aflați în atenția Federației Caritas Timișoara. Iepurașul s-a grăbit un pic și le-a dus deja mici pachețele cu bucurii pentru Paște.

17 dintre bătrânii din Reșița care se bucură de atenția și prietenia singurului angajat al Federației Caritas Timișoara din această zonă, fiind înscriși în programul de monitorizare al Serviciului de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice Reșița, au primit deja vizita Iepurașului de Paște. Prin grija și contribuția oamenilor cu suflet de la Asociația caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul” din Reșița, în frunte cu Gheorghița Elfride, vârstnicii nevoiași au primit câte un pachet cu diverse alimente binevenite mai ales în prag de sărbătoare.

Cei care doresc să sprijine astfel de inițiative în orice perioadă a anului sunt rugați să ia legătura cu Amelia Cservenka (angajatul Federației Caritas care gestionează activitatea din Reșița) – tel. 0774 491 735.

Federația Caritas Timișoara, prin Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice Reșița, are în continuare grijă de 23 de bătrâni din oraș, înscriși în programul de monitorizare. Prin singurul angajat din oraș și un voluntar, vârstnicilor le sunt livrate acasă alimente și medicamente de câte ori au nevoie sau le sunt plătite facturile, reprezentanții Caritas ținând în permanență legătura cu ei prin telefon. De asemena, vârstnicii sunt ajutați să meargă la medic sau la diverse tratamente, sunt sprijiniți la capitolul curățenie, iar în limita posibilităților, primesc materiale de igienă.