Ai, n-ai bani, oricum plătești! Lucrări de renovare cu recuperarea ulterioară a sumelor de la proprietari

Primăria Lugoj a anunțat că lucrează la adoptarea unui regulament prin care să poată executa unele lucrări de reabilitare – intervenții la clădirile unde deține spații împreună cu alți proprietari. Documentul va permite autorităților locale, în funcție de bugetul disponibil, să renoveze integral fațadele anumitor clădiri, în special din zona istorică a orașului, chiar dacă nu toți proprietarii dispun de sumele necesare la momentul intervențiilor.

„Avem nevoie de adoptarea unui regulament, care să fie aprobat în consiliul local. Pe baza acestui regulament vom putea interveni la unele clădiri unde este nevoie de reparații, renovări, dar nu toți proprietarii sunt de acord. Spre exemplu, avem în momentul de față un astfel de caz în centrul orașului, la Galeria Pro Arte, unde în aceeași clădire sunt spații deținute și de alți proprietari. În acest caz am demarat lucrările de renovare la fațadă galeriei, dar nu vom aplica culoarea până nu vom putea interveni legal la toată fațada clădirii, pentru realizarea unui aspect exterior unitar.”, a explicat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Conform legii care permite adoptarea unui astfel de regulament, primăria își poate recupera banii de la proprietarii unde se fac intervențiile în mod eșalonat, pe o perioadă de cinci ani.