Pachete cu alimente de la UE pentru familiile sărace din Timișoara

Familiile sărace din Timișoara vor primi alimente provenite de la Uniunea Europeană. Reprezentanții primăriei informează că începând de astăzi se distribuie pachete care conțin, în total, doisprezece produse alimentare.

Oamenii sărmani din Timișoara primesc o mână de ajutor. Primăria Timișoara transmite că începând de astăzi, se distribuie pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Produsele alimentare vor fi împărțite familiilor sărace prin Direcția de Asistență Socială a primăriei până în data de 29 octombrie, în limita stocului disponibil.

Un pachet este format din doisprezece alimente: făină, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve de vită și de porc, pateu, compot, gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Distribuirea produselor alimentare se va face din locația situată pe str. Lorena nr. 35, în zilele de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Pot beneficia de aceste produse alimentare următoarele categorii: membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat; membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. Persoanele care fac parte din mai multe categorii beneficiază de produse o singură dată în cadrul programului anual și pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparțin la data distribuirii ajutoarelor”, a informat Primăria Timișoara.

Toți beneficiarii care ridică pachetele de produse alimentare trebuie să prezinte actul de identitate în original.