Pace după „războiul civil” din Muncitoresc!

După mai multe confruntări sângeroase pe străzile Reşiţei, ziua în amiaza mare, şi chiar în faţa sediului Poliţiei, cele două clanuri ţigăneşti care au băgat teroarea în oamenii din cartier au căzut la pace.

Oamenii legii nu au reuşit să calmeze spiritele în cele două tabere implicate în scandal şi nici nu aveau cum, spun sursele noastre. Sancţiunile dispuse până acum şi măsurile preventive aplicate de procurorul de caz în urma unei încadrări juridice destul de curioase a faptelor n-au descurajat răfuielile de stradă, ba dimpotrivă au dat naştere unui nou val de ameninţări. Când toată lumea se aştepta la altă vărsare de sânge, a venit însă o veste pe care puţini au anticipat-o. Ţiganii şi-au dat mâna şi s-au împăcat! Pactul de pace s-ar fi semnat la un bar de lângă Sala Polivalentă. Ieri, membri ai celor două grupuri de ţigani au fost văzuţi împreună, semn că sursele Express de Banat ştiu ce vorbesc.

Mai mult decât atât, am primit de la aceleaşi surse informaţii legate de adevăratele motive ale răfuielilor violente. Scânteia nu s-a aprins de la poveşti de dragoste, aşa cum au susţinut şi unii, şi ceilalţi, nici de la vreo maşină vândută de un clan şi cumpărată de celălalt. Problemele ar fi apărut din cauza taxelor de protecţie şi a regulilor instaurate de unul dintre clanuri în piaţa de vechituri a Reşiţei, cu care cealaltă tabără nu ar fi fost de acord. Mai exact, ar fi refuzat să plătească un procent din banii încasaţi pe bicicletele şi celelalte bunuri vândute în Ocico, despre provenienţa cărora doar autorităţile din Spania, Germania, Austria şi Franţa ştiu mai multe. Dacă şi cât va ţine pacea rămâne de văzut. Opinia publică rămâne însă în continuare scandalizată de modul în care a fost soluţionat acest circ cu acte de violenţă de către instituţiile abilitate.