Ovidiu Drăgănescu, oficial al doilea subprefect de Timiș. Liberalul revine în conducerea instituției după 12 ani

Fost deputat și prefect de Timiș, Ovidiu Drăgănescu revine în conducerea Prefecturii Timiș, pe funcția de subprefect, în urma deciziei de miercuri din ședința de Guvern.

„Va fi oarecum neobișnuit, când am plecat prefecții deveniseră apolitici, exista un corp al înalților funcționari publici, acum se revine la modelul de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană, a prefectului politic, ceea ce pentru mine va fi puțin dificil pentru că în ultimii mulți ani m-am cam dezobișnuit să fiu membru de partid, chiar dacă am rămas simplu cotizant la PNL. Va trebui să regândesc modul în care un subprefect colaborează cu instituțiile subordonate și cu partidul pe care îl reprezintă.”, a declarat Ovidiu Drăgănescu.

Atribuțiile subprefecților, dar și a secretarului general al prefecturii vor fi stabilite de prefect.

„Probabil că unul dintre cei doi subprefecți se va ocupa și cu elementele legate de instituțiile de securitate și ordine publică, poliție, jandarmerie, cooperarea cu anumite alte instituții de forță și din sistemul de securitate al statului. Aș fi familiarizat cu zona asta pentru că am fost prefect 4 ani și 8 ani în Parlament unde am fost vicepreședintele Comisiei de Apărare. Aș avea cât de cât expertiză în domeniul acesta, dar prefectul va hotărî. Din păcate a apărut fenomenul migranților, problemele de securitate ale UE, dar sunt și alte fenomene apărute între timp și multe altele care au rămas aproape la fel cum le-am lăsat legate de ordinea publică în anumite zone și cartiere ale orașului.”, a mai spus Drăgănescu.

După publicarea deciziei Executivului în Monitorul Oficial, pentru ca Drăgănescu să își poată intra în atribuții trebuie să depună jurământul de învestitură. Liberalul a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, apoi deputat al PNL Timiș în perioada 1996-2004, fiind ulterior prefect al județului. Drăgănescu este unul dintre fondatorii filialei Timiș a PNL, în 1990, şi a fost președinte al filialei, secretar general al PNL si membru în Biroul Politic central.

Prefectura Timiș este condusă în prezent de Ovidiu Nemeth, prefect numit la propunerea USR PLUS, și de Andrei Molnar, subprefect numit la propunerea UDMR. Deocamdată postul de secretar general nu a fost ocupat.

Foto: tion.ro