Resturile de materiale sanitare vor dispărea din curtea Spitalului Caransebeș! Primăria va face curățenie

Toate obiectele, resturile de mobilă și alte gunoaie care s-au adunat de ani de zile în curtea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș vor fi ridicare de către angajații Primăriei și zona va fi curățată.

Deși consilierul social democrat Valentin Dascălu, cel care a prezidat ședința de lucru a Consiliului Local nu a văzut urgența introducerii peste ordinea de zi a ședinței, proiectul privind casarea obiectelor și mijloacelor fixe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență și valorificarea acestora, conform prevederilor legale a fost aprobat de aleșii locali.

M-am abținut la comisie pentru a-mi da votul la acest proiect pentru că nu văd urgența. De ce nu l-a depus în termenul legal înainte de ședință sau dacă nu să aștepte până săptămâna viitoare, unde era urgența, sunt foarte multe de procesat la mapă dacă le tot aduceți cu o oră înainte de ședință”, a spus Valentin Dascălu.

leader board 728 x 90 px

City managerul primăriei Florin Bogdea a replicat că este primăvară și Primăria dorește să facă igienizarea acelei zone de la spital, ba mai mult Spitalul a primit amendă de la ISU tocmai pentru această problemă:

Urgența, domnule consilier este că ISU ne-a amendat pentru dezordinea din curtea spitalului cu 5.000 de lei. O casare trebuia făcută cum fac celelalte instituții. Eu în cadrul Consiliului de Administrație al Spitalului am solicitat acest lucru, să-și facă o inventariere și să caseze materialele existente în curtea spitalului dar sunt și înauntru în zona unde ne gândim să mutăm blocul operator. Este plin de astfel de materiale care nu se mai folosesc. Ele trebuiesc valorificate la fier vechi sau cum spune legea, iar partea de casare ține de managementul spitalului”, a menționat Florin Bogdea.

Pensionarul Dumitru Matei, prezent în sala Primăriei la ședința publică a acuzat că au dispărut caloriferele din fontă, scoase din uz și că cineva a avut tot interesul să expună toate obiectele în zona publică pentru că, așa în timp, au dispărut foarte multe materiale din inox, fontă și alte materiale care ar fi avut o altă valoare.

Consilierul Petru Schinteie i-a răspuns domnului Matei că nu este obligația consilierilor locali să verifice legalitatea casării obiectelor, pentru că sunt alte organe care pot să verifice dacă există o sesizare. Consiliul Local poate să-și dea votul pentru oportunitatea casării obiectelor sanitare și oportunitatea există: este nevoie de curățenie în acel spațiu al spitalului.